avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare salariu minim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare salariu minim

Buna ziua,

as dori sa intreb:pentru persoanele aflate in concediu medical prelungit cand se intocmesc actele aditionale pentru modificarea si aplicarea noului salariu minim national?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 15 Iulie 2015
art.17 C.mun.
...
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

Prin urmare, modificarea elementelor contractului individual de munca poate fi facuta numai in timpul executarii contractului individual de munca.
In acest caz, salariul va fi modificat la incetarea cauzei care a determinat suspendarea contractului individual de munca, respectiv la data incetarii concediului medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare salariu angajata cim suspendat gabrieladina gabrieladina Va aduc in atentie urmatoarea situatie, una dintre angajate are contractul suspendat pentru concediu crestere copil pana la data de 03.08.2013, salariul ... (vezi toată discuția)
Modificare salariala in timpul suspendarii cim lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua, In art. 49 alin 6 din codul muncii este precizat urmatorul lucru: \" In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata pesticid pesticid Buna dimineata, As dori sa stiu daca un CIM perioada determinata (fiind primul dupa CIM perioada nedeterminata) se poate prelungi prin Act aditonal si daca ... (vezi toată discuția)