avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare salariala in timpul suspendarii CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare salariala in timpul suspendarii CIM

Buna ziua,

In art. 49 alin 6 din codul muncii este precizat urmatorul lucru: " In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept."

In acelasi art la alin 3 sunt precizate urmatoarele: "Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne. "

Intrebarea mea este urmatoarea: Se face modificarea salariala de la ___ la 1250 lei persoanelor care au contractul suspendat?

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 27 Mai 2016
lungeanuadina a scris:

....
Intrebarea mea este urmatoarea: Se face modificarea salariala de la ___ la 1250 lei persoanelor care au contractul suspendat?

O zi buna!


Potrivit art. 17 alin. (5) din Codul muncii , orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

Astfel, modificarea elementelor contractului individual de munca, inclusiv a salariului, poate fi efectuata numai in timpul executarii contractului individual de munca.

In speta, salariul va fi modificat la incetarea cauzei care a determinat suspendarea contractului individual de munca.
Si va fi modificat cu data incetarii suspendarii? E clar ca nu mai poate fi modificat cu data de 01.05.2016.
Se va modifica cu data incetarii suspendarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare salariu angajata cim suspendat gabrieladina gabrieladina Va aduc in atentie urmatoarea situatie, una dintre angajate are contractul suspendat pentru concediu crestere copil pana la data de 03.08.2013, salariul ... (vezi toată discuția)
Majorare salariul minim brut MariaRamona MariaRamona In situatia unui salariat care este in concediu medical din 2015 si are salariul de 1200 lei, trebuie sa-i fac majorarea de la 01.05.2016 la salariul de 1250 ... (vezi toată discuția)
Crestere salariu bugetar in concediu medical cristinaaenciu cristinaaenciu Buna ziua. Tatal meu este in prezent in concediu medical de aproximativ 1 an, diagnosticat cu cancer pulmonar, concediul fiindu-i prelungit cu inca 6 luni, ... (vezi toată discuția)