avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Majorare salariul minim brut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Majorare salariul minim brut

In situatia unui salariat care este in concediu medical din 2015 si are salariul de 1200 lei, trebuie sa-i fac majorarea de la 01.05.2016 la salariul de 1250 lei? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:17, 9 Mai 2016
Da!
Art.49 c.mun.
..
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.


Prin urmare, puteti face majorarea salariului , insa efectiv majorarea va opera la terminarea concediului medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere salariu bugetar in concediu medical cristinaaenciu cristinaaenciu Buna ziua. Tatal meu este in prezent in concediu medical de aproximativ 1 an, diagnosticat cu cancer pulmonar, concediul fiindu-i prelungit cu inca 6 luni, ... (vezi toată discuția)
Încetare cim aura 48 aura 48 Bună ziua, Dacă la data primirii notificării scrise de încetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului eşti în concediu medical ce se ... (vezi toată discuția)
Sanctionare salariat gh3gh1 gh3gh1 am un salariat penalizat de conducere cu 5% din salariu pe o luna noiembrie. Salariatul este insa toata luna in concediu medical. Cum fac, ii opresc 5% din ... (vezi toată discuția)