avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Crestere salariu bugetar in concediu medical
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Crestere salariu bugetar in concediu medical

Buna ziua. Tatal meu este in prezent in concediu medical de aproximativ 1 an, diagnosticat cu cancer pulmonar, concediul fiindu-i prelungit cu inca 6 luni, maximul care ii poate fi acordat. O data cu cresterea salariului minim pe economie la 1250 de lei, va beneficia si el de aceasta crestere salariala? Mentionez ca a lucrat in mediul bugetar, iar salariul lui actual este sub acest minim valabil de la 1 mai.

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2016
cristinaaenciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 29 Aprilie 2016
Salariul se va modifica de la 01.05.2016, insa efectiv isi va produce efectele de la revenirea din concediu medical.
Revenirea din concediul medical nu va mai avea loc, dupa cele inca 6 luni de concediu medical urmand pensionarea pe caz de boala. In acest caz, salariul incasat in urmatoarele 6 luni va ramane cel actual?
In urmatoarele 6 luni va primi doar indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca.

Art. 49 alin. (6) Codul muncii prevede : In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare salariul minim brut MariaRamona MariaRamona In situatia unui salariat care este in concediu medical din 2015 si are salariul de 1200 lei, trebuie sa-i fac majorarea de la 01.05.2016 la salariul de 1250 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as dori o lamurire mai clara. salariat aflat in concediu ... herminav herminav Buna ziua! As dori o lamurire mai clara. Salariat aflat in concediu medical incapacitate temporara de munca ( de la 01.02.2022 -prezent). Incepind cu ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara in concediu prenatal MateiMadalina MateiMadalina Avand in vedere faptul ca sunt angajata pe perioada nedeterminata si ma aflu de 30 de zile in concediu prenatal,pot fi concediata(fara vreo legatura cu starea ... (vezi toată discuția)