avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctionare salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctionare salariat

am un salariat penalizat de conducere cu 5% din salariu pe o luna noiembrie. Salariatul este insa toata luna in concediu medical. Cum fac, ii opresc 5% din indemnizatia de concediu medical?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:48, 16 Noiembrie 2017
Din cate cunosc eu, penalizarea din salariu nu se aplica si concediilor medicale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.49 alin.6 C.mun., in cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Asadar, penalizarea se va aplica dupa terminarea concediului medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu in prenatal dupa cresterea salariului minim pe economie Yans0784 Yans0784 Buna ziua! Daca poate sa ma ajute cineva cu un raspuns la o problema...sotia este insarcinata iar pe 31.01.2017 ii expira concediul medical, astfel ca va intra ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in perioada de preaviz adriana2608 adriana2608 Daca un angajat intra in concediu medical in perioada de preaviz, se prelungeste preavizul cu cate zile de concediu medical are ? Primeste salariu in aceste ... (vezi toată discuția)
Data incetare cim Viovas Viovas Buna ziua. Am si eu o intrebare: un salariat, cu cim pe peioada de o luna, pana pe 18.04.2014, face un accident de munca. Contractul acestuia inceteaza la ... (vezi toată discuția)