avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recunoasterea studiilor superioare la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recunoasterea studiilor superioare la locul de munca

As dori daca se poate sa ajutati cu o informatie legata de recunoasterea studiilor superioare la locul de munca.
De 7 ani lucrez la o firma de confectii, initial am fost angajata pe functia de muncitor necalificat, dar am lucrat ca magazinera, dupa 3 ani am terminat facultatea de Stiinte Economice - specializarea Economia Comertului , Turismului si Serviciilor. In 2010 mi s-a schimbat functia de la muncitor necalificat la cea de magaziner, dar nu imi sunt recunoscute studiile absolvite, eu figurand cu studii medii. Am cerut de doua ori sa mi se recunoasca studiile superioare absolvite insa raspunsul mi-a fost ca nu e nevoie sa le recunoasca pentru ca eu am o calificare si nu mai e nevoie de ele. Precizez ca am diploma de operator pe calculator care deasemenea nu mi-a fost recunoscuta. Intrebarile mele sunt : " E posibil ca angajatorul sa nu imi recunoasca studiile? Ce articol din lege prevede acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:25, 15 Iulie 2015
1. Daca dvs. aveti acte de studii de orice fel nu este nevoie ca aceste studii sa fie recunoscute de angajator.

2. Daca postul ocupat de dvs. nu este prevazut cu studii superioare ce anume doriti sa fie recunoscut de catre angajator?

3. Daca in unitate exista vreun post pe care il puteti ocupa dvs., datorita studiilor, puteti sa solicitati schimbarea locului de munca.
Pe romaneste,patronul stabileste competentele. Poti detine o functie de conducere fara a avea studii superioare,nici macar o calificare in respectivul domeniu,decat acolo unde impune legea.
Din experienta va spun ca angajatorul nu este obligat sa va recunoasca diploma. Daca acesta considera ca Dvs. sunteti util in activitatea pe care o desfasurati acum, poate decide sa va pastreze pe aceasta functie. Eventual, la Biroul Personal-Salarizare puteti prezenta diploma pentru a fi inscrisa ca o alta specializare obtinuta.
Nu exista text de lege care sa prevada obligativitatea unui angajator de a va recunoaste studiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire nivel salar ametist ametist Daca am un angajat care nu are bacalaureatul dat, dar are un curs facut de "TEHNICI DE COMERCIALIZARE MARFURI" cu durata de 30 ore la Camera de Comert, pe ce ... (vezi toată discuția)
Studii agreate de catre anfp calin cristiana calin cristiana care sunt facultatile recunoscute de anfp pentru a ocupa o functie de executie? unde sunt specificate???? exista functionari publici care au facultatea de ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii filus_64 filus_64 Ce obligatii are o SC daca inscrie in carnetul de munca diploma de licenta si diploma de master.Mentionez ca persoana care are aceste studii ocupa in prezent ... (vezi toată discuția)