avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Completare BO dupa 3 ani si folosirea lui
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Completare BO dupa 3 ani si folosirea lui

In iulie 2007 s-a luat un credit garantat cu un BO in alb, cu data de emitere si avalizat. Am dovezi sigure ca s-a completat in data de 3 noiembrie 2011, deci dupa termenul de decadere. S-a emis Somatie cambiala in mai 2012 la care din pacate in acel moment nu am facut opozitie in termenul legal. Acum intrebarea mea e; se poate cere in penal constatarea abuzului in serviciu a celor care au autorizat aceasta completare dupa expirarea termenului de 3 ani de la emitere si inclusiv a celui care a completat?! A bancii pentru uz de fals si inselaciune in forma continuata?! Au folosit un BO fals, nul, pentru a cere incuviintarea executarii silite!! Mai ales ca banca nu a respectat conditiile contractuale de la inceput, adica nu a reactualizat dobanda la 3 luni asa cum era stipulat!! La cererea noastra de a respecta conditiile contractuale au invocat, cum stim ca fac in general toate bancile, conditiile de piata, intarzieri....dar toate acestea nu faceau parte din contract. Nici contractul, nici legea cambiei nu au respectat!!
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 22:31, 16 Iulie 2015
Pe scurt: NU
Ceva mai explicit: BO nu este fals pentru ca s-a depasit termenul de 3 ani (falsul presupune fie fabricarea unui BO, fie contrafacerea unor elemente) iar d-voastra aveati termen ca sa faceti opozitie.
Ok, atunci e nul, inexistent. Legea da un termen pt completare si daca l-ai depasit, ai facut un abuz cand l-ai completat!!! Ok, nu am zis ca vreau sa il contest, stiu ca nu mai pot. Dar asta nu inseamna ca nu pot trage la raspundere persoana care l-a completat si care a decis sa se completeze!!!
NU. Nul nu inseamna inexistent. Nulitatea se constata numai pe cale judecatoreasca si puteati sa o invocati prin protest. Odata ce s-a implinit prescriptia nedresand protestul se poate presupune in mod absolut rezonabil ca ati renuntat la ea (la prescriptie). Asadar, nici vorba de abuz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin in alb mma mma Buna ziua, ma gasesc intr-o situatie neplacuta si va solicit ajutorul. Mi-ati putea raspunde, va rog, la problema pe care o prezint mai jos: societatea la ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat instituit cu titlu executor micha20 micha20 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Am avalizat un BO in 30 iun.2006 pt un credit de investitii la o societate. In 2009 banca a cerut ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat in nume personal ksimona ksimona In data de 21.12.2006 societatea noastra a luat un credit in valoare de 200.000 euro, garantat cu ipoteca si bilet la ordin fara scadenta si suma avalizat in ... (vezi toată discuția)