avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatoria cu o egipteanca
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatoria cu o egipteanca

salut,ma numesc marian si am o problema ca toti ceilalti . vreau sa ma insor cu o egipteanca, am inteles mi mult sau mai putin ce trep sa fac de la un raspuns ce la-m gasit aici, problema mea e ca: dupa obtinerea rezidentei pt ea, ea poate sa calatoreasca in europa vara sa aiba nevoie de visa pt tara respectiva?(de ex italia)
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:25, 16 Iulie 2015
Membrii de familie provenind din afara UE trebuie să aibă tot timpul asupra lor un pașaport valabil și, în funcție de țara din care provin, ar putea fi nevoiți să prezinte la frontieră și o viză de intrare .
Pentru a evita eventualele probleme, contactați consulatul sau ambasada țării în care urmează să călătoriți, cu suficient timp înainte, pentru a afla ce documente trebuie să prezinte la frontieră membrii de familie provenind din afara UE.
Ar mai fi de adaugat ca nu poate calatori singura in UE decat daca solicita si obtine viza de la statul in care vrea sa ajunga.
Impreuna cu dvs. este foarte putin probabil, insa nu imposibil sa aiba nevoie de viza. In Anglia, de exemplu, este necesara chiar daca sunteti amandoi. Oricum, chiar daca plecati amandoi, o intrebare la consulatul tarii de destinatie nu strica.
Sunt de parere ca are nevoie de viza, deoarece este cetatean strain nonUE , adica nu face parte din nicio tara UE. Fiind membru de familie a unui cetatean UE are sansa sa primeasca viza .
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean turc cu carte de rezidenta in romania ContSters326116 ContSters326116 Buna seara,am si eu 2 intrebari daca poate cineva sa imi raspunda.sunt cetatean turc,cu carte de rezidenta pentru membru de familie in romania si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Călătorie cetățean algerian cu soția românca in uk monikaniku monikaniku Pe baza certificatului de căsătorie și a permisului temporar (pe5 ani) de ședere românesc (ca și membru de familie) pot călători împreuna legal in uk ... (vezi toată discuția)
Calatoria sotului egiptean insotit de cetatean ue in anglia jurnalulromanilordinegipt jurnalulromanilordinegipt Impreuna cu sotul meu care are nationalitatea egipteana dar poseda permis de sedere in Romania valabil pe 5 ani ca membru de familie al unui cetatean UE, dorim ... (vezi toată discuția)