avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suspendare permis 90 zile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suspendare permis 90 zile

Buna ziua.
Sunt noua pe aici asa ca am sa trec direct la subiect daca ma poate ajuta cineva ........
Ma deplasam ieri cu masina personala spre servici si la un moment dat am fost trasa pe dreapta de agentul de politie care imi spune ca m-a luat aparatul radar cu 96 Km/h in localitate unde limita de viteza este 40 km/h..... intradevar eu nu am vazut masina cu radarul...
Mi-a facut proces verbal.....mi-a suspendat permisul pe 90 de zile si 540 amenda.
La rubrica alte mentiuni am scris ca nu am vazut indicatorul de restrictie si prostia a fost sa mai si semnez (asta este daca nu am stiut).
Eu zilnic fac naveta 75 de km pentru a ajunge la locul de munca, asa ca nu am platit amenda si as vrea sa fac contestatie pentru a-mi recupra permisul macar pentru cateva luni.
Mentionez ca mi-a greit numele in loc de Alina a scris Adina si din cate am mai citit si eu pe internet cazuri asemanatoare cu ale mele unde spun ca agentul care a constatat infractiunea acelasi trbuie sa intocmesca procesul vrebal.
Cum ma sfatuiti sa intocmesc aceasta contestatie? ce motive as putea sa scriu in aceasta contestatie?
Va multumesc.
Cu respect,
Alina
Cel mai recent răspuns: tavitavi , utilizator 09:55, 9 Iulie 2009
Pot fi invocate in plangere: Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului verbal. Nulitatea se constata si din oficiu. Lipsa acestor date pot fi invovate in plangerea contraventionala de catre contravenient.
Totodata, agentul constatator, in momentul in care incheie procesul verbal, trebuie sa puna in vedere contravenientului ca are dreptul sa faca obiectiuni, care vor fi consemnate la rubrica - alte mentiuni - sub sanctiunea nulitatii absolute. Acest lucru se poate invoca in plangere daca nu a fost respectat. Tot ceea ce se invoca intr-o plangere contraventionala trebuie si dovedit prin acte, martori etc.
Ca si cale de atac Impotriva procesului verbal de contraventie se poate face plangere contraventionala in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii. Plangerea se depune la organul din care face parte agentul constatator. Acesta va primi plangerea contraventionala si va inmana depunatorului o dovada de primire. De aceea petentul va redacta plangerea in trei exemplare: unul pentru organul constatator, un exemplar care va fi trimis de organul constatator la instanta si un exemplar pe care i se va da un numar de inregistrare si va fi returnat depunatorului. Plangerea va fi trimisa spre judecare la judecatoria in circumscriptia careia s-a savarsit contraventia. Plangerea poate fi depusa personal sau poate fi trimisa prin posta, catre organul care a incheiat procesul verbal, in termenul legal, prin recomandata cu confirmare de primire in mod obligatoriu.
Plangerea contraventionala are ca efect principal suspendarea executarii. Plangerea suspenda si executarea sanctiunilor complementare. Hotararea primei instante poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare si suspenda la randul sau executarea, judecandu-se la tribunal. Plangerea contraventionala si recursul sunt scutite de taxa de timbru.
Model plangere contraventionala:
Domnule Presedinte,
Subsemnatul/Subscrisa________, cu domiciliul/sediul in ________, CUI_______, J________, formulez:

Plangere contraventionala

Impotriva procesului verbal nr. ___ din _____, incheiat de _______, prin care am fost sanctionat cu _________, plangere prin care va solicit anularea procesului verbal atacat si a sanctiunii aplicate / reducerea amenzii la minimul special etc pentru urmatoarele:

Motive

In fapt:___(descrierea apararilor si a motivelor pentru care se cere anularea)
In drept: imi intemeiez plangerea pe prevederile Ordonantei nr.2 din 12 iulie 2001 privind regimul juridic al contraventiilor, Codul de procedura civila precum si a celorlalte acte normative in vigoare.

Probe: acte, martori ( nume, adresa), expertiza

Semnatura




multumesc pentru ajutor......o sa-mi fie de mare folos
Potrivit art.6 alin.2 din Conventia Europeana si practica CEDO,petentul(adica tu) se bucura de prezumtia de nevinovatie,dovada savarsirii contraventiei cade in sarcina exclusiva a intimatei.
Faptul ca ai semnat fara obiectiuni nu inseamna recunoasterea vinovatiei,ci ai facut-o doar pentru a nu intra in conflict cu agentul de politie,din respect pentru acesta.De asemenea la momentul acela nu cunosteai diverse prevederi legislative,asa incat nu puteai formula obiectiuni concrete si credibile.Asa trebuie sa scrii in contestatie.Atentie!-trebuie depusa in maxim 15 zile de la data la care ai semnat PV.
In acest sens,sa le ceri sa depuna la dosarul cauzei urmatoarele:
1.fotografia inregistrarii din care sa reiasa in clar contraventia si care sa te plaseze in mod vizibil intr-o zona cu limitare de viteza(adica sa se vada clar ca erai in localitate,nu sa se vada jumate drumul jumate masina);
2.Buletinul de verificare metrologica al aparatului video-radar seria si numarul din PV,in termen,cu decizia ADMIS;
3.DACA la momentul acela ploua,sau era furtuna sau ceata sau ninsoare(!) potrivit art.4.4 din NML 021-05 nu se poate folosi proba lor in instanta-atunci invoci nulitatea absoluta a probei video radar;
4.Ordinul de serviciu al agentului constatator din care sa reisa ca la acea ora,la acea data si in acel loc era in misiune ordonata;
5.Certificatul de atestare profesionala al agentului constatator din care sa reiasa ca este autorizat sa opereze cu aparatul video-radar-DOCUMENT OBLIGATORIU conf. art.4.2 din NML 021-05;
6.Erorile de operare ale aparatului sunt de +/- 4%,ceea ce te poate plasa sub limita de suspendare a permisului de conducere-sa ceri instantei ca sub motivul prezumtiei de nevinovatie de care te bucuri,sa fie luate in calcul aceste erori.

Am trecut si eu printr-o cauza identica si am castigat la recurs.Daca nu ma crezi intra pe portal.just.ro la Tribunalul Gorj si la dosar.nr. 282/317/2009 o sa vezi!
MULT SUCCES! (apropo,conditiile meteo se dovedesc prin adresa de la Centrul Reginal de Meteorologie in raza in care locuiesti-sunt singurii care pot sa-ti transmita datele meteo oficial,dar atentie la formularea adresei:sa specifice clar ca in TOT intervalul orar +/- 30 minute de la ora consemnata in PV a plouat-si iti mai dau un pont: chiar daca nu ploua efectiv ci doar innorat,lor le apare pe radare ca si cum ar fi plouat si iti dau adeverinta!Cu ea te duci in instanta si castigi sigur-singura problema e ca te costa vreo 200 lei...


MULTA MULTA BAFTA!!!!!
Scuze ca revin.Daca te intereseaza poti sa-mi dai o adresa de mail si sa-ti trimit in fisier atasat tot dosarul pe care m-am judecat in format scanat si sa te inspiri de acolo cu ce-ti trebuie.
Si ti-as sugera sa nu te mai obosesti sa-ti iei avocat si sa-i dai o gramada de bani si sa te rogi de el ,si sa-i dai telefoane sa nu uite sa vina la proces,etc...
Eu am pierdut la fond cu avocat si am castigat singur la recurs fara nici un avocat.
Si acum le cer si cheltuieile de judecata.
Eu zic sa incerci.
multumesc "tavitavi" m-am gandit initial sa-mi iau un avocat, dar apoi am renuntat la ideea asta, am o cunostinta care ma poate ajuta sa intocmesc aceasta contestatie, dar daca ma poti ajuta cu ceva eu iti las adresa mea de e-mail: alina_g27@yahoo.com...... problema mea este ca nu prea stiu cum sa ma exprim cu termenii folostiti in domeniul asta #-o(referire la legi, articole, etc) dar cu ajutorul vostru am sa ma descurc si am sa-mi recuperez permisul :D
multumesc inca odata tuturor......:wave::wave:

Alte discuții în legătură

Retinere permis pentru depasirea vitezei daniz daniz Am fost surprins de un radar care era in mers pe un DN cu viteza de 117 km/h, pe motiv ca drumul era in lucru si era limita 50, problema este ca era un ... (vezi toată discuția)
Contestație proces verbal de contravenție Raulpetcu97 Raulpetcu97 Buna Dimineața , aseara mi-a fost reținut permisul de conducere pentru depășirea vitezei cu 57km/h in localitate , a fost o harababura , agentul m-a ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda Avecc Avecc Buna ziua, Va rog cei care aveti experineta sa aruncati un ochi peste aceasta plangere si sa imi spuneti daca este ok. Vreau sa o trimit ... (vezi toată discuția)