Tocmai mi-a fost admisa contestatia la decizia de concediere intr-un proces impotriva fostului angajator la TMB, insa s-a respins "cererea având ca obiect obligarea intimatei la plata cheltuielilor de judecată ca neîntemeiată".
Cum este posibil acest lucru?
Mai ales in conditiile in care fostul angajator are dreptul la recurs, caz in care eu va trebui sa platesc din nou avocatul, iar onorariul total se va ridica la aproximativ 35% din despagubirile care mi se datoreaza (drepturile salariale majorate indexate etc.).
Deci, fostul angajator imi desface abuziv contractul de munca, eu platesc din greu (bani, timp si sanatate!) sa-l actionez in judecata, instanta imi da dreptate, insa nu considera ca trebuie sa mi se plateasca cheltuielile de judecata (?!)
Mai verificati un lucru.
Sigur, dvs. sau avocatul dvs. a depus la dosar chitanta cu plata onorariului de avocat care intra la cheltuieli de judecata ?
Daca nu le-a depus, instanta s-a pronuntat corect. Cand se cer cheltuielile de judecata trebuie sa fie depuse la dosar toate chitantele de plata: onorariu de avocat, plata expert. Nu exista, sau mai exact, nu s-a depus de dvs. sau de aparatorul dvs. atunci este atunci firesc sa se respinga.Faceti aceasta verificare inainte de a da curs recursului. Nu va ia mult timp.
Inocentia
Da.
Instanta are dreptul sa micsoreze onorariul avocatului cand apreciaza ca este excesiv de oneros pt munca depusa. Dar, la dvs. nu a fost micsorat onorariul, acesta nu a fost luat in considerare. Ca urmare, va mai intreb: sigur s-a depus chitanta de plata. Sa nu faceti confuzia cu delegatia de reprezentare a avocatului, care si aceasta se depune la dosar. verificati personal si dupa aceea faceti recursul.
Inocentia.