avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot beneficia de ajutor de somaj ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot beneficia de ajutor de somaj ?

Am lucrat 2 ani in timpul facultatii, pana in al doilea semestru al anului IV, cu carte de munca, full time.

Locul de munca nu avea nici o legatura cu facultatea facuta. Mi-am dat demisia pentru a putea sa-mi dau licenta.

Acum dupa ce termin facultatea pot sa mai depun actele pentru primirea ajutorului de somaj ?

Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 16:15, 8 Iulie 2009
pot beneficia de indemnizatie de somaj urmatoarele persoanele:

absolventii institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani, care, intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire, nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale;
Discutam despre doua situatii diferite:
1. Indemnizatie de somaj primita in calitate de somer provenit din munca
2 Indemnizatie de somaj primita in calitate de absolvent.
Care anume va intereseaza? Ele sunt diferite, nu se cumuleaza una cu alta.
Din cate am inteles acum nu mai lucrati si sunetti absolventa. Deci veti putea solicita in calitate de absolvent dupa 60 de zile de la absolvire. Intre tim este nevoie sa va inregistarti la AJOFM ca fiin in cautare de loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj la studenti Emyyy Emyyy Am terminat facultatea acum cateva zile. Pot beneficia de somaj, chiar daca nu am lucrat? De fapt am lucrat 3 luni pe timp de vara, dar nu in domeniul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolvent de master Loredana_84 Loredana_84 Poate un absolvent de master sa beneficieze de indemnizatie de somer (daca depune actele in termen de 60 zile de la absolvirea formei de invatamant), atata ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru studenti? libraana libraana buna seara studentii la finalizarea facultatii vor beneficia de somaj? daca da ce trebuie sa faca pt a primi somaj. dar cei care sunt angajati intr-un domeniu ... (vezi toată discuția)