avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract de vanzare cumparare

Tebuia sa se împartă o garsonieră în 2 şi a fost facută o succesiune în care a fost indicata o singură persoană şi apoi casa a fost vanduta. Pe penal am câştigat dându-i 2 ani cu suspendare şi anularea certificatului de mostenitor al acesteia şi repunerea mea la starea initiala, fara a anula contractul de vanzare cumparare dintre vanzător şi cumparator. Acum trebuie sa fac o actiune pe civil, dar nu stiu cate sanse am de a anula contactul de vanzare cumpărare între ruda mea şi cumpărator. Pot face ceva în sensul asta?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:43, 16 Iulie 2015
Aveti toate sansele. Insa cumparatorul se poate apara spunand ca a fost de buna credinta, insa se va considera ca banii luati sunt ai dvs. si veti putea pune in executare hotararea.
Unde-s toate șansele alea dnă.? Cum să aibă șanse să desființeze contractul de vânzare-cumpărare, dacă sunt de bună credință cumpărătorii?

Nu aveți decât șansa de a recupera silit suma reprezentând cota dvs de 1/2 din prețul de vânzare, de la cel care a vândut.
[ link extern ] /

Cumparatorul trebuie sa dovedeasca prin probe buna credinta, nu este suficient sa presupunem ca a fost de buna credinta, deci, imi mentin pozitia ca domul IonutIon are toate sansele.

In al doilea rand, domnule Ilie1111, v-as ruga, daca aveti o opinie contrara, sa nu va mai adresati la persoana, si sa o expuneti in forum fara nici o incarcatura personala.
Vreau să vă asigur că nu am absolut nimic cu dumneavoastră.

Eu vă combat doar afirmațiile, lipsite de adevăr într-o covârșitoare proporție.

De exemplu, afirmați eronat că buna credință trebuie dovedită. Sunteți avocat, doamnă? Atunci ar trebui să cunoașteți faptul că sarcina probei incumbă aceluia care face o afirmație.

Eu, dacă aș avea un dram de cunoștințe juridice, aș ști că reclamantul este cel ce trebuie să dovedească reaua credință a cumpărătorului, și nu invers. Dar nu le am, că nu sunt avocat.

În speța userului, dacă litigiul nu era notat în CF când s-a făcut vânzarea, sau dacă cumpărătorul nu e rudă apropiată sau cunoștință a vânzătorului, în așa fel încât să se poată proba reaua-credință, șansele sunt zero.


Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2015
Admin, administrator
Juridic, opiniile de mai sus nu sunt corecte. Reclamantul trebuie sa dovedeasca, in acest caz, doar anularea certificatului de mostenitor si sa solicite anularea actelor subsecvente. Acestea sunt suficiente pentru admiterea actiunii lui.
Sustinerea bunei-credinte este apanajul paratului si el este cel care solicita mentinerea actului de vanzare pentru ca este de buna-credinta, urmand a dovedi acest lucru. Daca din eroare nu solicita sa se constante buna-credinta, si daca instanta ar vedea din probe ca aceasta buna-credinta a existat, nu poate mentine actul.
Sunt chestiuni procedurale care sunt dificil de explicat pe un forum. Ideea, asa cum a aratat-o colega mea, e ca acel cumparator trebuie sa dovedeasca. Mai departe, concret, se stabileste cu speta in fata.

Alte discuții în legătură

Clauza de dezheredare haiducu31 haiducu31 Imi poate spune cineva cum ar trebui compusa o clauza de dezheredare intr-un testament? (vezi toată discuția)
Simulatie contract vanzare-cumparare geco geco Acum cateva zile am fost chemat in judecata pe aceasta tema de catre un batran care locuieste intr-un apartament pe care l-am vandut cu vreo 5 ani in urma ... (vezi toată discuția)
Admitere ca proba inscrisuri loanabelciu loanabelciu O tranzactie pentru care s-au notat seriile bancnotelor (euro), in care am trecut CNP-ul celui care a primit si CNP-ul meu (eu i-am inmanat banii pentru a ... (vezi toată discuția)