O tranzactie pentru care s-au notat seriile bancnotelor (euro), in care am trecut CNP-ul celui care a primit si CNP-ul meu (eu i-am inmanat banii pentru a completa o suma prin care am cumparat apartamentul
) si am semnat amandoi (am dat cuiva o suma de bani) ? Se tine cont in instanta, la partaj, de acest inscris ?
...singura problema ar fi ca am uitat sa pun data...conteaza asta ?
Instanta va tine probabil cont de inscrisul respectiv -- chiar daca nu este datat, fiindca aceasta tranzactie poate fi legat de apartamentul respectiv si se poate spune ca data ar fi, de fapt, data contractului de vanzare-cumparare incheiat la notar in care (presupun) ati declarat, ca ati platit, iar cumparatorul a declarat, ca a incasat banii.
poate fi folosit, ideea e ca va trebui sa folositi alte mijloace de proba, cum ar fi martori(cea mai buna solutie ar fi chiar persoana cu care ati facut actul) pentru a dovedi data la care s-a semnat, data ce cu siguranta va fi contestata...
...presupun ca nu conteaza data atat de mult...pana la urma instanta poate calcula prin eliminare...ii spune sotului sa demonstreze ca a avut el acesti bani...
Dumneavoastra trebuie sa rasturnati prezumtia relativa de contributie egala a celor doi soti la comunitatea de bunuri (ca regula , sarcina probei revine reclamantului , insa , intr-un proces de partaj , iata ca paratul trebuie sa rastoarne aceasta prezumtie, uzand de orice mijloc de proba. )