avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Admitere ca proba inscrisuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Admitere ca proba inscrisuri

O tranzactie pentru care s-au notat seriile bancnotelor (euro), in care am trecut CNP-ul celui care a primit si CNP-ul meu (eu i-am inmanat banii pentru a completa o suma prin care am cumparat apartamentul
) si am semnat amandoi (am dat cuiva o suma de bani) ? Se tine cont in instanta, la partaj, de acest inscris ?
...singura problema ar fi ca am uitat sa pun data...conteaza asta ?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:40, 5 Septembrie 2009
Va rog sa detaliati: "...sarcina probei revine reclamantului , insa , intr-un proces de partaj , iata ca paratul trebuie sa rastoarne aceasta prezumtie, uzand de orice mijloc de proba"
Sa inteleg ca paratul trebuie sa-si aduca dovezi ?
Multumesc.
Sigur , paratul justifica un interes.
...deci probele forte trebuie sa le aiba reclamantul :) ?
In primul rand, cel ce se adreseaza instantei cu o cerere - reclamantul, trebuie sa o dovedeasca. Paratul, in schimb nu este obligat sa dovedeasca netemeinicia sustinerilor reclamantului. Astfel, paratul poate sta in pasivitate sau poate alege calea apararii sale. Daca paratul nu se apara, dovedind ca pretentiile reclamantului sunt neintemeiate, instanta va solutiona cererea dedusa judecatii pe baza probelor ce se vor administra la cererea reclamantului.
Daca reclamantul nu dovedeste ca pretentiile sale sunt intemeiate, instanta va respinge cererea, chiar si fara concursul paratului. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de dezheredare haiducu31 haiducu31 Imi poate spune cineva cum ar trebui compusa o clauza de dezheredare intr-un testament? (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare cumparare IonutIon IonutIon Tebuia sa se împartă o garsonieră în 2 şi a fost facută o succesiune în care a fost indicata o singură persoană şi apoi casa a fost vanduta. Pe penal ... (vezi toată discuția)
Sarcina probei... peraspera peraspera ...in situatia unei cereri reconventionale revine cui? (vezi toată discuția)