avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Rectificare carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Rectificare carte funciara

Buna ziua,
in urma cu cca 15 ani, am mostenit o parte a unui apartament. Casatorit fiind, am cumparat partile ce se cuveneau surorii si mamei mele. In actul de vanzare cumparare sunt trecut eu, (casatorit cu), insa in cartea funciara apar doar eu (asa cum se proceda in trecut). Intentionam sa vindem acest apartament, dar notarul solicita rectificarea cartii funciare astfel incat sa apar eu (cu partea mostenita) si sotia (cu partea care i se cuvine).
Care sunt pasii si unde trebuie sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:50, 21 Iulie 2015
cred ca trebuie sa dati o declaratie la notar prin care sa afirmati ca partea din casa care nu v-a fost lasata mostenire ati cumparat-o in cote egale (sau inegale , de ex 60% dvs si 40% sotia sau invers, sau alte cote dupa cum conveniti cu sotia dvs) si cu aceasta declaratie sa mergeti la cartea funciara penrtru a fi rectificata in sensul celor din declaratia data la notar.
Intrebati totusi si un alt notar cum se poate rectifica acea carte funciara, poate primiti o alta solutie mai convenabila.
cu stima, cassy
În cartea funciară trebuia menționat faptul că partea din apartament de.... a fost dobândită prin succesiune.
În continuare, la cumpărarea restului de apartament, de.... dobândire prin cumpărare (împreună cu soția)
Se poate face o cerere la OCPI, Biroul de care aparțineți de modificare EROARE MATERIALĂ, în sensul--- prezentați actele respective. (în copie) și se face modificarea de către registator. Se va face o ÎNCHEIERE DE CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cumparat de sotie si nu m-a trecut in contract ricky25 ricky25 Sotia mea a cumparat un teren in anul 2008 cand eu eram plecat din tara i-ar uitandu-ne acuma pe contract apare doar sotia si acolo intr-un paragraf apare ca ... (vezi toată discuția)
Modificare date carte funciara mireamirela mireamirela Buna ziua. As vrea sa stiu daca pentru un bun imobil dobandit inaintea casatoriei de sotie, este obligatorie (sau recomandata) modificarea numelui ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara valentin.galbau valentin.galbau In extrasul de carte funciara apare eronat la adresa apartamentului scara F in loc de scara E. Toate celelalt detalii ale adresei sun corecte(strada, numar, ... (vezi toată discuția)