avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public inregistreaza convorbiri la serviciu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public inregistreaza convorbiri la serviciu

In cazul in care un functionar public inregsitreaza cu reportofonul mai multi colegi discutand anumite atributii de serviciu fara voia lor , este un fapt ilegal? Ce ilegalitate a comis acesta, si ce articol il incrimineaza ? :sorry:
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:34, 17 Iulie 2015
Si ce face cu inregistrarile? Le da spre ascultare sefilor? Sau poate omul nu stie prea multe si cum nu stie sa scrie pentru a isi lua notite, inregistreaza. Eu stiam ca trebuie sa ai o autorizatie de la un judecator pentru a proceda la astfel de inregistrari sau interceptari. Legea 677/2001 da dreptul oamenilor la protectia vietii private. Oricum aceste probe fiind obtinute ilegal fara acordul persoanei nu pot fi folosite in instanta. Sunt de parere sa atentionati in scris conducatorul institutiei cu privire la comportamentul colegului. Daca institutia doreste sa asculte ce se vorbeste in birouri sa-si monteze camere de luat vederi, asta dupa ce obtin autorizatiile necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt toate convorbirile telefonice inregistrate? masterand07 masterand07 Curiozitatea mea se refera la situatia tuturor convorbirilor telefonice. Sunt ele inregistrate in vreun mod? De exemplu, daca intr-o convorbire telefonica s-a ... (vezi toată discuția)
Abuzuri banca-credit bancar lili d lili d In urma cu trei ani am intarziat cu plata ratelor la aceasta banca, era o situatie incurcata, banca imi oprea banii din contul de salarii, mai aveam si un card ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ilegala monicanico monicanico Am fost inregistrata ilegal in magazinul meu de catre fostul sot,dupa care continutul inregistrarilor a fost facut public la mai multe persoane din orasul ... (vezi toată discuția)