avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Retragere drepturi ajutor de incalzire
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Retragere drepturi ajutor de incalzire

Buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati cu niste raspunsuri in urmatoarea situatie. Am beneficiat de ajutor de incalzire pentru sezonul 2013-2014. Astazi am primit o somatie de plata pentru acest ajutor, fara sa primesc in prealabil nicio instintare sau decizie in legatura cu taierea acestor drepturi. La primarie unde am intrebat mi-au motivat ca au trimis-o si le-a fost returnata pentru ca nu m-au gasit acasa. Ulterior au gasit-o si mi-au dat-o. A trebuit sa platesc penalitati de intarziere 80 de lei, desi nu a fost vina mea pentru intarziere.
In legatura cu motivul taierii dreptului de ajutor, au spus ca are legatura cu faptul ca am avut conturi in banca cu suma peste 3000 lei. Problema este ca eu am avut un cont mai mare in vara,dar am lichidat contul in luna august 2013, iar la data depunerii dosarului de ajutor nu mai aveam nimic in cont. Le-am explicat acest lucru si au motivat faptul ca exista o dobanda anuala pe suma respectiva care se imparte la fiecare luna in parte, reprezentand venit inclusiv pe lunile ulterioare lichidarii contului. Cu alte cuvinte,in lunile pentru care eu am primit ajutor de incalzire eu ar fi trebuit sa declar aceasta suma din dobanzi, care de fapt nu mi-a intrat efectiv in cont. Este normal asa ceva? Si este normal sa fiu penalizata ca nu am platit la timp daca eu nu am fost instiintata?
Cel mai recent răspuns: miara , utilizator 17:25, 16 Iulie 2015
Vreau sa adaug la cele spuse mai spus un articol din ziar care explica de ce contul lichidat cu cateva luni in urma inainte de depunerea dosarului de ajutor este considerat motiv de anulare al drepturilor.
[ link extern ] /

Si vreau sa mai mentionez ca in cazul meu dobanda anuala a fost de 349 lei, adica aproximativ 30 de lei pe luna, suma care nu ducea la depasirea plafonului admis de lege.
Mai mult decat atat, nu apare nicaieri specificat interdictia de a avea un cont bancar peste 3000 lei in trecut. Peste tot este mentionat "Nu detine un cont bancar mai mare de 3000 lei". Daca in lege nu este stipulat nimic referitor la situatia bancara cu cateva luni anterioare solicitarii drepturilor de ajutor, si daca dobanda este incasata in trecut, si nu in periaoda in care s-a solicitat si beneficiat de ajutor social, nu este un abuz ce se intampla acum?
As vrea sa stiu unde pot solicita niste explicatii si daca se mai poate reveni asupra deciziei emise, avand in vederea ca nici macar cu acea dobanda anuala de 30 lei pe luna nu depaseam plafonul.
Este actionarea in justitie singura solutie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul venit provenit din dobanzi miara miara Va rog frumos sa ma lamuriti cum se calculeaza venitul provenit din dobanzile bancare. Am avut un depozit bancar pe care l-am lichidat la jumatatea anului ... (vezi toată discuția)
Taierea ajutorului social de incalzire termica miara miara Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti daca este corect ca Curtea de conturi sa-mi taie ajutorul social pentru incalzirea termica deoarece in lunile ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru ajutorul de incalzire DanDe DanDe Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: am primit o comunicare de la Protectia Sociala, pentru a plati suma de 1310 lei, in urma verificarilor efectuate, am ... (vezi toată discuția)