avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Amortizare autoturism second de la PF
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Amortizare autoturism second de la PF

Buna ziua,

Am achizitionat pe firma un autoturism in valoare de 7900 lei, cu contract de vanzare cumparare de la o persoana fizica.
Cum este corect sa amortizez aceasta valoare, pe ce perioada ? Cheltuiala este deductibila fiscal ?

Multumesc anticipat
Ioana Matei
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:06, 23 Iulie 2015
Amortizarea contabila conform catalogului.

Amortizarea e deductibila fiscala daca se respecta prevederile ART. 24 Amortizarea fiscală CF.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren adrycrys adrycrys Buna ziua, Va solicit un raspuns la urmatoarea problema: in contabilitate un teren are valoarea de 100.000 lei (valoare de achizitie in anul 2007).Acest ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto pe firma sacko sacko În cazul achizitiei unui autoturism pe firma din Germania, ce nu se incadreaza la exceptii, cf. 1451 din codul fiscal, care sunt inregistrarile contabile ... (vezi toată discuția)
Deducere mijloc fix la un cmi la data achizitionarii sau la data punerii in functiune claudana claudana Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spune-ti daca, in cazul in care am achizitionat un aparat stomatologic in valoare de 8200 ron la un CMI la data de 14.10.2016 ... (vezi toată discuția)