avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cui adresam solicitarea de constatare a nulitatii unui ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cui adresam solicitarea de constatare a nulitatii unui raport de expertiza judiciara ?

Intr-un dosar penal, in faza de urmarire penala, organul de cercetare penala a dispus efectuarea unei expertize contabile judiciare, prin Ordonanta, cu incalcarea disp. CPP privitoare la procedura dispunerii unei asemenea expertize .
Partea din dosar afectata de nerespectarea disp. legale de catre organul de cercetare penala vrea sa solicite constatarea NULITATII ABSOLUTE a Raportului de Expertiza Judiciara incheiat in urma expertizei astfel dispuse .
Cui trebuie sa adreseze cererea de constatare a nulitatii :
- procurorului de caz ,
- prim-procurorului,
sau
- instantei ( si care instanta: civila( contencios) sau penala ? ) ?
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 21:16, 16 Iulie 2015
art 172 alin 2 cpp: "expertiza se dispune in conditiile aart. 100 , la cerere sau din oficiu, de catre organul de urmarire penala, prin ordononta motivata, iar in cursul judecatii se dispune de instanta de judecata, prin incheiere motivata."
Mai cititi si art. 180 si art . 181 din cpp si va lamuriti.
Cererea de nulitate se adreseaza procurorului de caz.
cu stima, cassy

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza psihiatrică Mahu Mihai Mahu Mihai Un lucrător de poliție când are dreptul legal să emită Ordonanta de expertiza psihiatrică asupra unui titular de permis de conducere auto?Titularul are ... (vezi toată discuția)
Dispunere expertiza medico-legala wiki38 wiki38 Din cate stiu, pe vechiul Cpp, efectuarea expertizei medico-legale putea fi dispusa numai de catre procuror si numai prin Ordonanta motivata. Politia ... (vezi toată discuția)
Prețul unei contraexpertize VIonela VIonela Bună ziua ! Mă constitui parte vătămată într-un proces penal în care tatăl meu a fost lovit mortal de o mașină al cărei șofer nu avea permis și a ... (vezi toată discuția)