avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executor judecatoresc
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executor judecatoresc

Buna ziua,

Pe scurt: am sentinta civila definitiva si irevocabila din 2014 referitoare la divort, domiciliu copii, pensie alimentara. Cu privire la pensie in sentinta scrie asa "1/2 din veniturile nete lunar". Am mers pe incredere pana in prezent, mi-a virat o anumita suma din contul lui in contul meu, mi-a spus ca i-au micsorat salariul (desi a avansat)... imi vireaza cand vrea el (trebuie sa ii amintesc eu mereu) si ce suma vrea. Am trimis la angajator copie de pe sentinta si adresa sa imi vireze conform sentintei. Raspunsul lor: am nevoie de un executor judecatoresc pentru punerea in executare a sentintei.
M-am interesat si am discutat cu un executor din Bucuresti.
Am vazut insa in NCPC ca biroul executorului trebuie sa fie in "circumscriptia curtii de apel unde isi are domiciliul sau sediul debitorul ori tertul poprit".
Intrebarea mea este daca imi trebuie un executor care sa aiba biroul in sectorul fostului sot sau al angajatorului? Sau nu are importanta?

L-am intrebat pe executor si mi-a spus ca nu conteaza, important este ca sediul firmei si al fostului sot sa fie pe raza Municipiului Bucuresti si/sau Ilfov.
Vreau sa stau linistita ca urmez procedura legala.
Multumesc frumos!!
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 17:09, 17 Iulie 2015
nu are importanta in ce sector are sediul executorul judecatoresc
Corect: domiciliul debitorului si sediul profesional trebuie sa se afle in raza Curtii de Apel Bucuresti, adica nu-l puteti executa un debitor din Iasi cu un executor din Bucuresti si nici executorul din Iasi nu poate executa un debitor din Bucuresti.
Problema e ca nu e nevoie de executor. E nevoie doar de hotararea definitiva, pe care daca doriti, o puteti transmite angajatorului, prin agent procedural, adica prin biroul unui executor.
Costurile legate de executarea silita sunt mai mari decat notificarea prin agent.
Legea prevede clar: obligatia se executa de bunavoie (adica datoria debitorului este sa se achite de obligatie de indata, nu sa astepte executarea silita).
Pai problema e ca debitorul nu se achita de obligatie de indata (sau de buna voie) iar angajatorul nu poate sa il oblige pe angajat sa isi achite datoria de buna voie.
In prezent, angajatorul nu are nici o obligatie fata de datoria angajatului.
Aici intervine executorul care il face pe angajator parte din problema.
Nu, nu-l poate obliga, dar il poate atentiona! Si poate i-o fi rusine (?!) tatalui sa se afla ce bun parinte e el! ma rog.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita prin poprire Anca_10 Anca_10 In 2007 am contractat un credit de nevoi personale fara garantii in CHF. Din noiembrie 2011 nu am mai reusit sa-l platesc. In noiembrie 2013 a fost ... (vezi toată discuția)
Care executor judecatoresc din bucuresti este competent sa efectueze executarea silita? iolanda15 iolanda15 Buna seara Trebuie sa cer unui executor din Bucuresti sa procedeze la executarea silita a conturilor unei Companii Nationale. Problema este ca nu stiu care ... (vezi toată discuția)
Unde sa cer executarea? Eva62 Eva62 Pentru executarea silita a Unei Hotarari Judecatoresti Impotriva M.I.am apelat la un executor din circumscriptia unde apartin.(Deva) Mi s-a spus, ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)