avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizite minor in prezenta mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizite minor in prezenta mamei

Buna ziua
am o fetita de 8 ani, tatal copilului este cetatean austriac. Mentionez ca nu am fost casatorita cu el. Am crescut singura fata, tatal a platit mereu pensia alimentara minima de 300 Ron pe luna, cu toate ca conform hotararii judecatoresti trebuia sa platesca 450 Ron, existand chiar si luni cand a uitat sa platesca. Acum am avut proces cu el privind programul de vizite si a obtinut sa ia fata la el pe perioada vacantei timp de 1 luna in fiecare vara, respectiv la 2 weekenduri sa vina sa petreaca singur fara mama copilul. Tatal nu are casa in Austria si in Romania are doar o camera care are rol de bucatarie si de dormit. Fata nu este obisnuita cu el deoarece a venit mereu foarte rar, adica de 2-3 ori pe an cate 2-3 zile si deobicei atunci fuma tigari, dormea sau vorbea la telefon despre afaceri. La dosar la tribunal a depus ca ar avea inchiriat un apartament si ca sta cu noua concubina si fiica acesteia, dar cand m-am dus sa verific, acolo sta altcineva si sunt trecute 2 persoane nu 3 la intretinere. Deci asistenta sociala a mintit in actele trimise la proces. Deci practic nu stiu unde o va duce pe fata mea in programul de vizite.
Cand copilul avea doua saptamani, am transportat-o dintr-o localitate in alta localitate, drumul a fost foarte dificil, a durat cam 10 ore, iar copilul a avut diaree, tatal mi-a interzis atunci sa o duc la doctor sau sa-i dau vreun medicament si a fost violent cu mine, am facut sesizari la politie si a fost chemata si ambulanta, practic mi-a interzis sa tratez copilul. Mentionez ca am obtinut de la biroul de imigrari ca are 2 pasapoarte cu neme diferite, de asemenea numele difera si in permisul de conducere si anume cand are 3 prenume cand are 2 prenume cand are doar unul singur. Pe certificatul de nastere al fetei este trecut doar un prenume. Am discutat acest aspect la proces deoarece tatal dorea sa scoata copilul din tara prin hotararea instantei, dar nimeni nu s-a legat de faptul care are mai multe prenume pe diferite acte, toti invocand legea privind confidentialitatea datelor personale. De asemenea pe un act este trecut casatoirt pe altul divortat, pe altul necasatorit. Pe toate actele insa trece ca este inginer, dar el a declarat ca nu este la asistenta sociala. De asemenea judecatoarea mi-a respins intrebarea privind aceasta minciuna, in plus la proces nu s-a cerut actul de comodat unde va duce copilul cand va pleca in localitatea lui de domiciliu. Din Austria a plecat deoarece a avut probleme cu legea, nu pot sa aflu ca iarasi legea privind confidentialitatea nu-mi permite. Am inteles ca un cazier l-as obtine numai de la ministerul afacerilor externe. Acum a obtinu o decizie cu executare cu apel, pentru programul de vizite minori. Am inteles ca este acum o noua lege, iar daca minorul refuza sa mearga se ajunge la psiholog, respectiv penalitati. Eu vreau sa fac apel, dar as dori sa stiu daca pot sa obtin acel cazier si date despre acest cetatean si daca cineva s-a mai confruntat cu o astfel de situatie. Stiti daca sesizarile de la politie ma pota ajuta ca sa introduc restrictie privind vizitarea minorului. Pot sa introduc proces penal pentru identitate multipla a tatalui. :((
Nu inteleg, care e scopul de a-i face rau tatalui copilului dv.? Ii e mai bine copilului?
Si cum exact nu este obisnuita fata cu el pentru ca fumeaza?
Cred ca ar trebui sa va luati avocat sau sa cereti o alta opinie, caci majoritatea celor aratate de dv.mai sus nu sunt relevante intr-un dosar de program de vizita.
De asemenea, cu pensia nu inteleg ce pensie minima de 300 de lei, de ce nu l-ati executat?...
Doamna:
faceti plangere ptr savarsirea infr de fals in inscrisuri oficiale, mentionand actele de identitate pe mai multe nume pe care afirmati ca le-ar avea tatal
La apartamentul inchiriat mergeti si luati legatura cu administratorul blocului. Trimiteti-i acestuia o scrisoare recomandata cu confirmare de primire in care il intrebati cine locuieste si de cand. Solicitati in instanta contractul de inchiriere si verificati ca acesta este inregistrat la adm financiara. Daca nu e, in functie si de rapunsul administratorului, faceti o plangere la politie ptr infr de fals in declaratii (tatal a indicat o adresa ne reala instantei). Daca aveti indicii ca tatal in fapt nu a locuit la adresa faceti o plangere ptr fals intelectual comis de angajata primariei care a facut asa zisa ancheta.
Scrieti o cerere catre Min Justitiei din Romania si solicitati cazierul lui din Austria. Cautati prieteni ai lui sau ai dvs din Austria, mai ales daca stiti ultima localitate de domiciliu, si incercati sa aflati detalii prin intermediul lor.
Formulati o solicitare asemenea catre Min Just din Austria si catre Ambasada Romaniei. Pe prima o traduceti la un traducator. Nu va costa mai mult de 40 de lei. Ambasada intrebati-o unde ati putea sa va adresati ptr informatii.
Faceti obligatoriu apel si solicitati inca odata contractul de inchiriere. Verificati si dvs personal daca acest contract e inregistrat la admin fin. Solicitati pe acest motiv refacerea anchetei.
Da, copilul nu poate fi bruscat spre a pleca cu acest tata de ocazie! sau cum o putea fi el numit daca vine de 2 ori pe an. Copilul e suficient de mare ptr a-si exprima singur parea. Daca zice nu e nu! Penalitatile se aplica cand se identifica reau dvs intentie. Ascundeti copilul, il indemnati sa nu plece etc.
Introduceti pe calea ordonantei presedintiale (gasiti model pe net, se timbreaza!) o cerere de pensie alimentara. Solicitati adrese catre adm fin, pe care sa le dispuna instanta, ptr identificarea veniturilor. La 3 luni de neplata consecutiva si cu rea credinta a pensiei puteti sai faceti plangere penala.
Doamna Judecator, mi-a spus ca trebuie sa ma adresez numai Ministerului Afacerilor Externe, privind datele si cazierul taticului strain. Stiti cumva care ar fi procedura?
De asemeni cat dureaza executarea silita a minorului, deoarece mai mult ca sigur fata mea nu va fi de accord sa mearga cu tatal ei? Nu este obisnuita cu el, a venit foarte rar.
Imi este groaza de ce urmeaza si ce efecte vor aparea asupra psihicului fetei.
Daca fata refuza voi primi penalitati?
Stiti cumva Apelul consta intr-o singura infatisare? Este obligatoriu sa imi angajez un avocet? La primul process am avut, dar nu am obtinut nimic, nu m-a reprezentat bine.
Trebuie sa mentionez ca am avut un scandal cu tatal copilului la locuinta lui, a fost chemata politia si ambulanta de catre parintii mei, deoarece imi interzicea sa o duc la doctor si la farmacie, cand minora a fost deranjata rau de tot la stomac. Minora risca sa se deshidrateze in cateva ore, cred ca de 12 ori am schimbat pampersul si noroc cu doctorita de familie care mi-a spus sa ma duc la urgenta si la farmacie sa iau carbonat de calciu. Atunci taticul strain mi-a spart telefonul ca sa nu mai discut cu doctorul de familie si cu parintii, a fost violent cu mine si a plecat de acasa vreo 2-3 ore sa se linisteasca. Intre timp am gasit un telefon de la angajatele lui si am schimbat cartela si am plecat cu copilul si cu bagajul copilului la spital, apoi la farmacie si direct la hotel. De atunci ne-am despartit si am crezut ca totul s-a uitat, dar acum vrea aceste vizite, cu toate ca mereu l-am invitat sa vada copilul si venea rar. Aceste inregistrari si sesizari exista la apelul de urgenta. Credeti ca ma poate ajuta acest lucru privind programul de vizite minor, de a fi realizate numai in prezenta mea?
Cred ca ar trebui sa discutati cu un avocat. Ar fi de ajutor sa intelegeti ca depinde mult si de atitudinea tatalui copilului cum vor decurge lucrurile si ca dv., ca mama, ca sa intampinati problemele eventuale cu adaptarea copilului la uin nou program, ar fi responsabil sa incepeti deja un program de vizitare in timpul prcesului.
Vizitele doar in prezenta unei alte persoane se obtin in conditii destul de dure. Pentru copil. Adaptati copilul la un eventual program, nu-l chinuiti pe viitor, saracul!

Alte discuții în legătură

Ordonanță președințială suplinire acord respinsă, deși tata nu și-a vizitat copilul de doi ani. unde am greșit? storm77 storm77 Buna ziua! In urma sfaturilor de pe forum am introdus o actiune pentru suplinirea acordului prin ordonanta presedentiala pentru a pleca cu minorul in Asia in ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti - provizorie executorie de drept maria v maria v Buna ziua 1. Ce se poate intampla daca nu se respecta o hotarare civila la care se poate face apel (desi este provizorie este executorie de ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita Giorgiana83 Giorgiana83 Azi nu am respectat programul de vizita,copilul fiind bolnav ,tatal nu vrea sa inteleaga,acest lucru,i am permis sa vina in vizita si o poate lua urmatorul ... (vezi toată discuția)