Buna ziua
am o fetita de 8 ani, tatal copilului este cetatean austriac. Mentionez ca nu am fost casatorita cu el. Am crescut singura fata, tatal a platit mereu pensia alimentara minima de 300 Ron pe luna, cu toate ca conform hotararii judecatoresti trebuia sa platesca 450 Ron, existand chiar si luni cand a uitat sa platesca. Acum am avut proces cu el privind programul de vizite si a obtinut sa ia fata la el pe perioada vacantei timp de 1 luna in fiecare vara, respectiv la 2 weekenduri sa vina sa petreaca singur fara mama copilul. Tatal nu are casa in Austria si in Romania are doar o camera care are rol de bucatarie si de dormit. Fata nu este obisnuita cu el deoarece a venit mereu foarte rar, adica de 2-3 ori pe an cate 2-3 zile si deobicei atunci fuma tigari, dormea sau vorbea la telefon despre afaceri. La dosar la tribunal a depus ca ar avea inchiriat un apartament si ca sta cu noua concubina si fiica acesteia, dar cand m-am dus sa verific, acolo sta altcineva si sunt trecute 2 persoane nu 3 la intretinere. Deci asistenta sociala a mintit in actele trimise la proces. Deci practic nu stiu unde o va duce pe fata mea in programul de vizite.
Cand copilul avea doua saptamani, am transportat-o dintr-o localitate in alta localitate, drumul a fost foarte dificil, a durat cam 10 ore, iar copilul a avut diaree, tatal mi-a interzis atunci sa o duc la doctor sau sa-i dau vreun medicament si a fost violent cu mine, am facut sesizari la politie si a fost chemata si ambulanta, practic mi-a interzis sa tratez copilul. Mentionez ca am obtinut de la biroul de imigrari ca are 2 pasapoarte cu neme diferite, de asemenea numele difera si in permisul de conducere si anume cand are 3 prenume cand are 2 prenume cand are doar unul singur. Pe certificatul de nastere al fetei este trecut doar un prenume. Am discutat acest aspect la proces deoarece tatal dorea sa scoata copilul din tara prin hotararea instantei, dar nimeni nu s-a legat de faptul care are mai multe prenume pe diferite acte, toti invocand legea privind confidentialitatea datelor personale. De asemenea pe un act este trecut casatoirt pe altul divortat, pe altul necasatorit. Pe toate actele insa trece ca este inginer, dar el a declarat ca nu este la asistenta sociala. De asemenea judecatoarea mi-a respins intrebarea privind aceasta minciuna, in plus la proces nu s-a cerut actul de comodat unde va duce copilul cand va pleca in localitatea lui de domiciliu. Din Austria a plecat deoarece a avut probleme cu legea, nu pot sa aflu ca iarasi legea privind confidentialitatea nu-mi permite. Am inteles ca un cazier l-as obtine numai de la ministerul afacerilor externe. Acum a obtinu o decizie cu executare cu apel, pentru programul de vizite minori. Am inteles ca este acum o noua lege, iar daca minorul refuza sa mearga se ajunge la psiholog, respectiv penalitati. Eu vreau sa fac apel, dar as dori sa stiu daca pot sa obtin acel cazier si date despre acest cetatean si daca cineva s-a mai confruntat cu o astfel de situatie. Stiti daca sesizarile de la politie ma pota ajuta ca sa introduc restrictie privind vizitarea minorului. Pot sa introduc proces penal pentru identitate multipla a tatalui. :((
Cel mai recent răspuns:
Martonze , utilizator
14:13, 22 Iulie 2015