avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lncalcare folosinta teren mentionat in contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lncalcare folosinta teren mentionat in contract de vanzare-cumparare

Buna ziua, Am vandut un teren, iar in contractul de vanzare-cumparare a fost metionat faptul ca dreptul de folosinta al terenului ramane vanzatorului pentru o perioada de 5 ani de la incheierea contractului de vanzare-cumparare. In anul 2 cumparatorul a plantat niste arbori (puieti) fara stirea si acceptul fostului proprietar care are dreptul de folosinta al terenului. Va rog sa-mi spuneti daca se incadreaza in incalcarea dreptului de folosinta al terenului si ce trebuie facut. Astept un raspuns competent. Va multmesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:19, 28 Iulie 2015
Nu ati precizat daca clauza a influentat pretul de vanzare in raport cu pretul pietei al terenului.
Nu are nicio legatura! Probabil, nu s-a inteles intrearea!

Are legatura si asta si alte detalii, daca vanzatorul chiar exercita dreptulnde folosinta, daca e trecut in CF, care era destinatia terenului etc.
Daca nu s-a inteles intrebarea, mai sunt necesare explicatii, asa incat reveniti cu detalii.
Deci, terenul are regim de pasune, iar intrarea in posesie va avea loc peste cativa ani. Cumparatorul nu are decat dreptul de proprietate nu si de posesie pana la data stipulata in contract.
Completare:terenul este folosit! Cumparatorul a plantat arbustii respectivi nu in mod direct ci prin intermediul altei persoane, care m-a si informat asupra situatiei la ceva timp dupa ce a avut loc actiunea respectiva.
Terenul a fost vandut la acelasi pret la care s-a cumparat. De aceea s-a si convenit asupra acelei clauze de folosinta a terenului in continuare de catre noi pentru a obtine un profit ca urmare a vanzarii terenului, iar cumparatorul sa ofere pretul respectiv. Pretul terenului nu a fost nici subevaluat, nici supraevaluat. Asa s-a convenit in urma discutiilor.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2015
marlene_nena, utilizator
Subiect: Donatie teren cumparat cu obligatii contractuale / Completare si descriere situatie cu elemente noi aparute
Faptul ca inca n-am primit un raspuns clar la intrebarile mele, revin cu descrierea situatiei si completare cu date noi aparute.
Buna seara, Am vandut un teren (pasune), iar intrarea in posesie al cumparatorului se va face peste 4 ani. Intre timp, cumparatorul incalca proprietatea fara sa fiu anuntat , planteaza niste puieti ( nuci ), tot fara sa ma instiinteze, iar de curand am aflat ca a facut act de donatie unicului fiu pe care-l are. Deoarece, n-am inca informatii cu privire la aceasta donatie, va rog sa-mi spuneti daca termenul intrarii in posesie, mentionat in contractul de vanzare-cumparare ,va fi transmis in actul de donatie. Spuneti-mi, va rog, ce legi au fost incalcate in situatia prezentata (incalcarea proprietatii, plantarea de puieti pe teren, teren pentru care se primesc fonduri de la APIA, iar suprafata pe care s-au plantat puietii se afla in blocul fizic declarat la APIA,aspect care duce la aplicarea de amenzi din partea APIA) si care ar putea fi capetele de acuzare.
Doresc un raspuns clar si profesional, daca se poate! Totodata, va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac. Cred si sper ca acest site este un site cu profesionisti adevarati !

Alte discuții în legătură

Donatie teren cumparat cu obligatii contractuale marlene_nena marlene_nena Buna seara, Am vandut un teren (pasune), iar intrarea in posesie al cumparatorului se va face peste 4 ani. Intre timp, cumparatorul incalca proprietatea fara ... (vezi toată discuția)
Mostenire - contestare contract intretinere vydy_remus vydy_remus Buna ziua, Bunicii aveau 3 proprietati: o curte cu 2 case si 2 terenuri (unul de 6000mp si altul de 4000mp). Bunicul a decedat acum 25 de ani iar ... (vezi toată discuția)
Reziliere act vanzare-cumparare cu clauza de habitatie viagera camym camym Va rog sa-mi spuneti si mie in ce conditii se poate rezilia un act de vanzare cumparare cu clauza de habitatie viagera daca mai traieste doar unul dintre ... (vezi toată discuția)