avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie teren cumparat cu obligatii contractuale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie teren cumparat cu obligatii contractuale

Buna seara, Am vandut un teren (pasune), iar intrarea in posesie al cumparatorului se va face peste 4 ani. Intre timp, cumparatorul incalca proprietatea fara sa fiu anuntat , planteaza niste puieti ( nuci ), tot fara sa ma instiinteze, iar de curand am aflat ca a facut act de donatie unicului fiu pe care-l are. Deoarece, n-am inca informatii cu privire la aceasta donatie, va rog sa-mi spuneti daca termenul intrarii in posesie mentionat in contractul de vanzare-cumparare va fi transmis in actul de donatie. Spuneti-mi, va rog, ce legi au fost incalcate in situatia prezentata (incalcarea proprietatii, plantarea de puieti pe teren, teren pentru care se primesc fonduri de la APIA ) si care ar putea fi capetele de acuzare.

Totodata, va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:44, 23 Iulie 2015
In contract sunt prevazute clauze privind interzicerea instrainarii (donarii) si efectuarea de lucrari pana la termenul intrarii in posesie?
Nu inteleg care este motivul pentru care intrarea in posesie sa se faca peste 4 ani.
Terenul este dat in arenda sau se plateste in rate, etc.?
Aveti deschis un alt subiect pe aceasta tema, va rog sa continuati discutia acolo. Este interzisa deschiderea mai multor topicuri privitor la aceeasi problema.
De aceea, acesta va fi inchis.
Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncalcare folosinta teren mentionat in contract de vanzare-cumparare marlene_nena marlene_nena Buna ziua, Am vandut un teren, iar in contractul de vanzare-cumparare a fost metionat faptul ca dreptul de folosinta al terenului ramane vanzatorului pentru o ... (vezi toată discuția)
Contractul de arendare annabela annabela Buna ziua tuturor. Am cateva nelamuriri referitoare la contractul de arendare. Odata cu abrogarea legii 16/1994 as dori sa stiu cine inregistreaza contractele ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre teren agricol si pasune cata15 cata15 Ce trebuie sa fac pentru a schimba statutul unui teren agricol in pasune, scriptic vorbind, pe scurt daca e agricol si il declar pasune mai pot fi amendat ca ... (vezi toată discuția)