Sunt medic si am fost sanctionat in Consiliul de Disciplina cu Avertisment Scris. Desi am solicitat amanarea sedintei Consiliului de Disciplina pentru a beneficia de serviciul unui avocat, acest lucru nu s-a produs si decizia s-a luat fara ca eu sa fiu prezent sau audiat.
As dori sa stiu daca pot sa anulez in instanta acest avertisment, si daca pot sa dau in judecata pentru obtinerea de daune morale de la membrii Consiliului de Disciplina.
In timpul sedintei Consiliului de Disciplina au fost invitati si alti medici din spital care au semnat Decizia de acordare a Avertismentuli Scris in calitate de invitati. Pot sa obtin daune morale si de la acestia?
Puteti contesta in instanta sanctiunea aplicata, dar nimeni nu va poate spune ce sanse aveti exact.
Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
Daune morale
ginnyy
Potrivit art. 269 (1) Cod Muncii - Angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe ... (vezi toată discuția)