avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuz angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuz angajator

astazi , o persoana s-a trezit cu o decizie de incetare a CIM cu acordul ambelor parti, desi nu semnase asa ceva.
Cum pot dovedi ca angajatorul mi-a falsificat semnatura ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:16, 19 Iulie 2015
Daca depuneti o plangere penala impotriva angajatorului , atunci se poate decide la finalul cercetarilor daca este vorba despre savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Rezolvarea plangerii poate tine mai mult de doi ani de zile. Este prea bine cunoscuta motivarea procurorilor de a nu rezolva plangerile: sunt prea putini ,solicitari multe si nu fac fata.
Persoana initial fusese suspendata. Cand a sunat la servici ,i s-a spus ca acolo nu mai lucreaza. Asa a aflat de aceasta decizie. De la data redactarii " deciziei de incetare a CIM " trecusera trei luni.Mai poate sa conteste decizia in instanta ?
I s-a comunicat decizia de incetare a c.i.m.?
Nu i s-a comunicat nici decizia de incetare a suspendarii , nici cea de incetare a cim.
Sa solicite in scris eliberarea deciziei de incetare a suspendarii si a deciziei de incetare a c.i.m. , iar dela data primirii are la dispozitie un termen de 45 de zile pentru a contesta in instanta decizia de incetare a c.i.m..

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incetare cim m_3 m_3 Buna ziua. In urma cu aproximativ o luna am depus o cerere de demisie la firma de contabilitate cu care lucreaza angajatorul. Nici pana astazi angajatorul nu ... (vezi toată discuția)
Transmitere decizie incetare cim art 55b Herra_ Herra_ Am obligatia sa transmit decizia de incetare CIM fostului angajat (prin of.postal)?! In cerere a mentionat ca a primit toate drepturile la zi. (aceasta fiind ... (vezi toată discuția)
Eliberare acte la incetarea cim anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, de la data incetarii CIM (exemplu 27.09.2012), care este termenul legal de inmanare a deciziei de incetare a activitatii, ... (vezi toată discuția)