avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda fara motiv
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda fara motiv

Buna seara,
Fiind in imposibilitatea birocratica de a detine un loc de parcare, parchez si eu unde pot, cat mai legal posibil. Am parcat de mai multe ori intr-un gang unde nu existau locuri marcare, nici indicatoare cum ca ar fi proprietate privata, sau ceva de genu, plus ca zilnic parcheaza acolo diverse masini. In gangul respectiv incap undeva la vreo 7 masini.

Doua persoane mi-au spus ca aceea este parcarea societatilor comerciale de-acolo (magazine, farmacii...) Insa cum ziceam, nimeni nu mi-a aratat niciun act doveditor, nu exista niciun indicator, nimic... doar pe spusele unui frustrat ca i-am furat locul de parcare de pe domeniul public, loc ce apartine al ORICUI nu ma pot baza.

Astazi insa m-am trezit ca am fost singura masina cu amenda in parbriz.
Ce se poate face in acest sens? Eu amenda nu vreau sa o platesc. Daca era vre-un indicator, ceva oficial, ok, nu parcam... dar asa nu am niciun drept sa nu parchez.

Am sanse de castig in cazul unei contestatii? De asemenea, cum se procedeaza pentru depunerea contestatiei, si ce costuri implica? Costurile pot fi recuperate ulterior in caz de castig?

De asemenea, saptamana ce urmeaza doresc sa-mi infiintez un SRL. Daca ma prezint la sectia de politie, asa cum scrie pe amenda, o sa mi-o treaca direct la impozit, neavand posibilitatea de a infiinta SRL-ul fara plata amenzii?
Precizez ca datorita taxelor exorbitatante (3000ron+ vs. 500ron) masina nu este pe numele meu, si nici trecuta la impozitul meu.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Silver78 , utilizator 00:22, 18 Iulie 2015
In termen de 15 zile de la comunicarea PV aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Multumesc pentru raspunsul promt.
Imi puteti da va rog, mai multe detalii despre pasii de urmat?
Va trebui sa ma prezint la sectie pentru inchiderea procesului verbal?
pai daca a facut vreun copy/paste de pe undeva , ce detalii sau pasi de urmat sa mai dea la raspunsul anterior ? :D

prima data , vedeti daca nu cumva ati blocat vreo cale de acces(o poarta).
apoi , mergeti ,verificati daca amenda este autentica(daca nu cumva o fi vreo gluma foarte proasta) , daca da , platiti amenda , apoi faceti contestatie.
daca masina nu este pe numele dumneavoastra , nu va afecteaza in nici un fel , doar pe proprietarul de drept al bunului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz amenda politia locala sector 3 Dorin Padureanu Dorin Padureanu Buna ziua, am fost sa platesc impozitul pe anul acesta si am aflat cu stupoare ca am de platiti o amenda de 1000 de lei catre politia locala aplicata in august ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva dana&16 dana&16 Am parcat mașina în curtea interioara între blocuri unde parchează și locatarii și la plecare am găsit pe parbrizul mașinii înștiințare de amenda ... (vezi toată discuția)
Reclamatie/plangere pentru amenintare IrinaMarinescu IrinaMarinescu Buna ziua. Va scriu pe a ma lamuri si pe mine cineva cu privire la unele lucruri. De la un timp la locul de munca seara cand plec gasesc biletele de amenintare ... (vezi toată discuția)