avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... abuz amenda politia locala sector 3
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

abuz amenda politia locala sector 3

Buna ziua, am fost sa platesc impozitul pe anul acesta si am aflat cu stupoare ca am de platiti o amenda de 1000 de lei catre politia locala aplicata in august anul trecut, pentru parcare si activitati comerciale ( asa scrie pe atentionare ), mentionez ca am o dubita proprietate personala, nu am firma iar masina este parcata pe un loc viran vis-a-vi de casa mea, unde parcheaza foarte multe masini. AICI imi parchez masina de 8 ani deoarece strada nu permite parcarea in fata curtii.Mi s-a pus in parbriz o comunicare sa ma prezint la politia locala sector 3, am fost am explicat ca masina este pe persoana fizica NU FIRMA, am depus dovada platirii impozitului pe tot anul si am dat o declaratie ca nu prestez activitate comerciala cu aceasta masina.Mentionez ca amenda nu mi-a venit prin posta, nu am semnat pentru ea, desi ei spun ca au pus-o in cutia postala unde de fapt nu am gasit nimic.Ce pot face sa contestez acest abuz sau amenda la care a trecut termenul de contestate neavand ce sa contest .Mentionez ca au fost si alte dubite de FIRMA care au primit amenda si au platit-o la jumate in 15 zile dar ei au primit amenda, eu nu, si masina NU este pe firma.NU stiu de ce am primit amenda desi eu am fost si am dat declaratie la momentul respectiv. Am fost ieri la seful serviciului politiei locale si mi a spus ca nu mai am ce face ca a trecut termenul.Amenda pe PV este in baza legii HCLS3 nr 229/2013 art 5.Ce pot face avand in vedere perioada trecuta in care puteam sa contestez amenda, eu afland acum.Multumesc frumos !
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2021
Dorin Padureanu, Alte profesii
Termenul de 15 zile se calculeaza de la comunicare. Solicitati sa vi se comunice procesul verbal de contraventie, iar de la data cand luati la cunostinta de continutul acestuia, incepe sa curga termenul de 15 zile pentru contestatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda fara motiv AndyManescu AndyManescu Buna seara, Fiind in imposibilitatea birocratica de a detine un loc de parcare, parchez si eu unde pot, cat mai legal posibil. Am parcat de mai multe ori ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva dana&16 dana&16 Am parcat mașina în curtea interioara între blocuri unde parchează și locatarii și la plecare am găsit pe parbrizul mașinii înștiințare de amenda ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru parcare ap77 ap77 Azi dimineata am gasit lipit pe parbrizul masinii un afis de amenda de la politia comunitara (intre 600 si 2000 lei) pentru ca am parcat masina fara a respecta ... (vezi toată discuția)