avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Investitie publica pe teren privat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Investitie publica pe teren privat

O firma de stat poate sa investeasca bani publici intr-un punct de distributie de termoficare, daca terenul in cauza, unde ar trebui construit o cladire de 2X3 mp si un modul de distributie - este proprietate privata?

Adica terenul in cauza trebuie sa fie obligatoriu in proprietatea primariei (trebuie sa vand terenul???) ca sa se poate construi punctul acela, sau exista si posibilitatea de a ramane in proprietatea mea daca le dau in folosinta gratuita???

Trebuie mentionat faptul, ca punctul de distributie exista deja pe teren, exista si o cladire veche, trebuie doar reinnoit si dezvoltat la necesitatile actuale.

Cu multumiri anticipate
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2015
tarkanyi, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:17, 19 Iulie 2015
Da, se poate da in folosinta, se poate constitui un dezmembramant, se pot gasi solutii. Unde ati intampinat problema?
Oradea, str. Sulyok Istvan
Reprezentantii companiei vor neaparat sa intre in posesia terenului, spunand ca Legea Bugetului de Stat nu da voie sa investeasca, numai daca terenul este proprietatea lor.

Eu nu doresc sa vand bucata aceasta din proprietate, fiind vorba de cativa metri de front la strada.

Am mai intalnit o asemenea situatie intr-o localitate, unde caminul cultural era retrocedat, intre timp s-au alocat niste sume pentru reabilitare, dar banii au fost trimisi in contul primariei.
S-a rezolvat problema cu un HCL, s-a dat cladirea in folosinta gratuita la primarie, si s-a putut folosi suma pentru reabilitare, deoarece a venit cu destinatie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2015
tarkanyi, utilizator
Trebuiesc facute cateva precizari lamuritoare, intre care:
- compania de stat este de interes national sau local, caci pe de-o parte vorbiti de companie de stat, iar pe da alta parte vorbiti de primarie;
- dvs. aveti vreun interes in a se construi edificiul respectiv sau sunteti in postura de a fi expropriat ? (si daca da, pentru ce tip de cauza de utilitate, nationala sau locala); cum ati ajuns in situatia de a pune (sau a vi se solicita) terenul la dispozitia "companiei" ?;
- si nu in ultimul rand unde in legea bugetului de stat (banuiesc ca va referiti la L186/2014) se specifica ca respectiva companie trebuie sa intre neaparat in posesia terenului?

Cat despre ...
tarkanyi a scris:

S-a rezolvat problema cu un HCL, s-a dat cladirea in folosinta gratuita la primarie, si s-a putut folosi suma pentru reabilitare, deoarece a venit cu destinatie.

... conteaza ce fel de utilitate presupune investitia, dupa cum v-am spus, HCLurile sunt incidente pentru utilitati de interes local, nu national.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 15/2003 sanduatina sanduatina Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am gasit un teren aflat in posesia unor tineri in baza Legii 15/2003 - acordarea de terenuri pentru ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan si extravilan traversat de o conducta de transport gaze gm_mg gm_mg Suntem doua persoane pensionare, care in anul 2006 am fost puse in posesia unui teren in suprafata de 3520 mp, din care 1796 mp intravilan si 1724 mp ... (vezi toată discuția)
Teren in folosinta vesnica belcris14 belcris14 Va rog frumos sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie.Bunica mea este mostenitoarea (certificat mostenitor) unei case+teren (Constanta) in urma decesului ... (vezi toată discuția)