avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tagada paternitate si inregistrare copil, completare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tagada paternitate si inregistrare copil, completare acte indemnizatia

buna ziua. in conditiile in care eu sunt despartita in fapt de sotul meu, cu o luna anterior de a ramane insarcinata dintr-o alta relatie, am inteles ca va trebui (desi eu nu doresc) inregistrat copilul pe numele fostului sot, atata timp cat divortul de acesta nu s-a produs. daca eu dupa nastere merg personal sa inregistrez copilul, cu sau fara tatal biologic al copilului si spun acolo ca nu este copilul sotului si doresc inregistrarea acestuia numai pe numele meu, aceasta nu poate produce nici un efect? adica trebuie obligatoriu sa inregistrez copilul pe numele fostului sotu si apoi sa incep procesul de tagada de paternitate? daca totusi, din cate am inteles numai asa se poate proceda, adica sa inregistrez copilul pe numele sotului apoi sa initiez tagada de paternitate, cum ramane cu actele ce trebuie sa le completez si inregistrez intre timp. adica mai ales cele care trebuiesc completate pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului, in care va trebui sa completez eu cine e tatal copilului, seria lui de buletin, etc. nelamurirea si ingrijorarea mea esta daca nu pot fi acuzata de fals in acte, sa completez astfel respectivele documente (cele pt acordarea indemnizatiei pe 2 ani in care declar ca tatal e fostul sot, cum probabil va scrie in certif de nastere al copilului, desi nu e tatal bioligic) iar ulterior sa initiez, tot eu, proces pentru tagada de paternitate in care eu sa contest ca e tatal copilului? nu voi fi acuzata astfel de fals in acte sau nu stiu cum iii spune, in aceste conditii? ACEASTA ESTE INTREBAREA LA CARE V-AS RUGA CEL MAI MULT SA IMI RASPUNDETI SI SA IMI SCUZATI NECUNOASTREA! as mai vrea sa intreb daca as putea initia divortul concomitent cu tagada, sau tagada mai intai, sau cum ar fi mai bine?
va multumesc anticipat,
o viitoare mamica ingrijorata
Va trebui sa inregistrati copilul pe numele tatalui , nu puteti altfel atata vreme cat sunteti casatorita , legea prezuma ca sotul mamei este tatal copilului nascut din casatorie , acasta prezumtie legala putand fi rasturnata ulterior , printr-o actiune in tagada paternitatii. Nu veti fi acuzata de nimic pentru toate actele pe care le veti indeplini, deoarece aceasta este situatia dvs. legala si a copilului in acest moment , situatie ce urmeaza a se schimba ulterior. Puteti cere chiar sotului sa introduca actiunea , in masura in care acesta va intelege ca nu este copilul sau si nu doreste sa ingreuneze lucrurile.
Copilul primeste din oficiu numele din casatorie.Nu conteaza cine este tatal bioogic.Deci dv nu puteti fi acuzata de nimic .Din pacate mama nu are nici un cuvand, m-am luptat si eu cu morile de vand pe tema asta,degeaba am incercat sa le spun la spital ca acest copil nu e din casatrie si nu are tata pe sotul meu,inutil, copilul i-a primit numele blestemat.Asa e legea ...din pacate.
Fiind casatorita, tatal copilului e prezumpat a fi sotul mamei....Insa , prin actiunea de tagada de paternitate , introdusa in termen de 3 ani de la nasterea copilului /cunostinta nasterii copilului , prezumtia poate fi rasturnata, sotul dumneavoastra justificand un interes in acest sens.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii - mai complicat dana242000 dana242000 Buna ziua, sunt noua pe acest forum si as vrea sa va adresez o intrebare: sunt in plin proces de divort si custodie cu sotul - in urma casatoriei a ... (vezi toată discuția)
Nelamurire florentina_radeanu florentina_radeanu Buna ziua. Am 2 intrebari la care va rog sa-mi raspundeti. Prietenul meu a fost casatorit pana in urma cu 2 ani. Atunci a decis sa se desparta de sotia lui, ... (vezi toată discuția)
Rog urgent un raspuns bylbo_ro bylbo_ro BUNA ZIUA, MA NUMESC NELU, SUNT CASATORIT DE 3 ANI IN SCHIMB SUNT DESPARTIT DE SOTIE DE UN AN NU MAI CONVIETUIM IMPREUNA SI NU AM REUSIT SA BAG INCA DIVORTUL, ... (vezi toată discuția)