avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj

Buna ziua.

Am o firma, care a lucrat in constructii ( pana anul trecut ).
Din februarie anul 2009, nu am mai reusit sa ne platim datoriile la bugetul asigurarilor sociale. Am mai retinut oamenii pana in 01.07.2009, dar neavand activitate aproape deloc, sunt nevoita sa le desfac contractul de munca cu art. 65(1).
Am restrans activitatea pt. ca am renuntat la 4 autoutilitare, care erau in leasing, si pt. care nu am mai putu plati ratele
Au dreptul angajatii mei la indemnizatie de somaj????
Cel mai recent răspuns: crs2000 , utilizator 21:30, 29 Noiembrie 2009
Daca au stagiul de cotizare prevazut de lege, da. Si bineinteles, daca le platiti contributiile pentru somaj.
Pentru a intra in somaj si a primi indemnizatia corespunzatoare salariatii trebuie sa aiba 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni, sa le inceteze CIM cu art.65 din Codul muncii (cum ati spus si dvs.) iar angajatorul sa aiba contributia pentru somaj platita la zi.
Daca angajatii au stagiu de cotizare 12 luni din ultimele 24, iar angajatorul nu a achitat contributiile, nu uitati ca angajatii va pot chema in instanta.
Pentru a evita unele neplaceri si bineinteles cheltuieli mai mari, eu zic sa platiti contributiile acelor salariati.
Pana la urma nu este vina salariatilor ca firma nu mai are activitate si ei trebuie sa beneficieze de protectie sociala.
Si inca ceva, ...ar trebui sa le platiti si salariile compensatorii stabilite prin CCM.
Daca am datorii de 10.000 la bugetul asigurarilor sociale, iar datoria mea la somaj este de 200 de lei ( dau un exemplu), eu platesc la somaj acei 200 de lei, care se repartizeaza dupa cum bine stim procentual, la toate categoriile de restante.
Cum demonstrez eu ca am platit numai pt. somaj???????#-o

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru trimitere in somaj roxydora roxydora buna ziua ! desi nu mi-am dorit sa vina aceasta zi , din pacate lipsa comenzilor determina societatea pe care o am sa trimitem cativa angajati in somaj . ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu a platit contributiile sociale, somaj, etc. UDREA ADRIAN UDREA ADRIAN Buna ziua, Am lucrat in cadrul Romtelecom, timp de 21 ani neintrerupti, pana la data de 31 mai 2008, cand am fost disponibilizat. Incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
Contributii somaj tszaki tszaki Buna ziua, firma la care lucrez are restante la buget, din aceasta doar o suma de sub 100 lei pentru somaj. Firma care tine contabilitatea firmei spune ca nu ... (vezi toată discuția)