avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procura pentru deplasarea minorului in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procura pentru deplasarea minorului in strainatate

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie la carea as avea nevoie de niste clarificari.
Sunt casatorit, am 2 copii, iar in prezent lucrez si locuiesc in Germania. Sotia si copii locuiesc in Romania.
In luna mai am facut o procura la un notar, pentru a veni sotia si cei doi copii in vizita la mine in Germania. Atunci cei doi copii nu aveau pasapoarte, asa ca cei de la notariat mi-ai facut acea procura cu CNPul copiilor. Acum copii au si pasapoarte.
La aeroport sotia va prezenta procura, certificatele de nastere si pasapoartele pentru copii.
Am citit pe internet ca in acea procura ar fi trebuit sa fie mentionat si numarul de pasaport al copiilor. DIn moment ce atunci nu aveau, cei de la notar nu l-au trecut.
Ar putea sa existe probleme din acest motiv?
Multumesc anticipat.
Cosmin M.
Cel mai recent răspuns: komy2004 , utilizator 21:19, 19 Iulie 2015
cred ca trebuie refacuta procura si cu pasapoartele copiilor daca acestia vor fi verificati la vama cu ele.
cu stima, cassy
Nu trebuie refacuta declaratia. Nu are nevoie nici de certificatele de nastere.

Politia de frontiera si-a exprimat punctul de vedere asupra acestui lucru la o intrebare pe care le-am trimis-o pe adresa de e-mail pentru relatii cu publicul:

Legea privind libera circulatie a cetatenilor romani in strainatate nu prevede obligatia mentionarii in declaratie a seriei si numarului pasaportului minorului ca date de identitate, putand fi trecut mai degraba codul numeric personal (reprezinta un numar semnificativ ce
individualizeaza o persoana fizica si constituie singurul identificator pentru toate
sistemele informatice care prelucreaza date cu caracter personal ce nu se schimba
niciodata).
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pentru a putea calatori cu minorii in strainatate mariuscoditoiu mariuscoditoiu buna seara la toti,vreau sa intreb si eu pe cine se pricepe despre un subiect care ma interesaza: trebuie sa plec cu cei 2 copii ai mei in italia ptr o ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu copiii annabia annabia buna ziua, sotul meu este plecat la munca in germania si nu poate veni in vizita decat dupa terminarea contractului de un an, cum as putea eu sa plec in vizita ... (vezi toată discuția)
Circulatia minorilor cu cetatenie straina cu domiciliul in strainatate iulianativadar iulianativadar mama cu cetatenie dubla (romana /engleza) tatal cetatean englez domiciliul stabil in Anglia copii nascuti in Anglia cu certificat englez, cetatenie engleza ... (vezi toată discuția)