Am un apartament de vanzare;am fost cautata de agentie ,intrebata daca doresc sa colaborez cu ei,am raspuns da.Cumparatorul a fost cel care a contactat aceasta agentie.Vazut,placut,incheiat un act la agentie,primit avans...acum agentul ne pune in fata la amandoi un formular de comision 2% de la fiecare.Semnam...acum ma gandesc daca este corect sa iei un comision dublu practic pentru aceeasi tranzactie?
Multumesc.
Buna ziua!
Raspunzand punctual intrebarii dumneavoastra, teoretic, agentia a prestat servicii de specialitate atat pentru dumneavoastra cat si pentru cumparator.
Pe de alta parte, daca ati agreat colaborarea cu agentia, de ce nu ati semnat o conventie in care sa stabiliti exact drepturile si obligatiile fiecaruia? Sau, atat timp cat nu ati avut semnata conventia de colaborare pana la momentul finalizarii vanzarii/antecontractului de vanzare-cumparare, nu inteleg de ce nu ati negociat comisionul nici in "al doisprezecelea ceas"? Acum...o mie de vorbe, un ban nu fac :-/
"Art. 2097 (Noul Cod Civil): Remunerarea intermediarului
(1)Intermediarul are dreptul la o remuneraţie din partea clientului numai în cazul în care contractul intermediat se încheie ca urmare a intermedierii sale. (2)În lipsa convenţiei părţilor sau a unor prevederi legale speciale, intermediarul are dreptul la o remuneraţie în conformitate cu practicile anterioare statornicite între părţi sau cu uzanţele existente între profesionişti pentru astfel de contracte."