avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesorala

Buna ziua! Va rog sa imi spuneti si mie ce proceduri trebuie urmate in urmatoarea situatie:
Parintii prietenului meu au un apartament pe numele lor. Tatal lui a decedat in urma cu un an. La parea tatalui vin la drept 3 copii:prietenul meu si surorile lui vitrege (din prima casatorie a tatalui). Fratii nu sunt intro relatie buna si fetele nu vor renunta la drept. Toti sunt plecati din tara si nu prea cred ca exista mari sanse sa vina toti in acelasi timp la notar. Care sunt procedurile? In cazul in care sunt toti prezenti in tara se merge la notar si se deschide succesiunea? Daca nu sunt toti prezenti se merge direct in instant? Cum este mai bine si cesfaturi aveti? Si noi suntem plecati din tara si trebuie planificat din timp totul in cazul in care trebuie sa vina in tara. Ar fi mai bine pentru el sa mearga direct in instant si sa fie reprezentat de un avocet?
Va multumesc!
Oricum, primul drum va fi la un notar.

In functie de cum se prezinta situatia, atunci veti hotara pe ce cale veti dezbate succesiunea.
situatia se prezinta cam asa: mama lui vrea sa deschida aceasta succesiune in urmatoarele luni, deoarece fiicele sotului au sunat ca isi vor partea. problema eca nu o sa se nimereasca toti in tara in acelasi timp. Daca prietenul meu merge la notar cu mama lui si surorile vitrege nu sunt de fata (sau una lipseste) ce se intampla? Sau prietenul meu trebuie sa fie present la notar cand mama lui va merge cu actele necesare pentru dezbaterea succesorala? va multumesc!
Notarul va face procedura de citare. Vor fi prezente la momentul indicat de notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme succesiune geo83 geo83 Buna seara Am urmatoarea problema .Tatal meu vitreg a decedat ,mama a deschis dezbaterea succesiunii .Mentionez ca tatal meu vitreg nu a avut copii.El are ... (vezi toată discuția)
Declaratie acceptare succesiune vs dezbatere succesorala astanesc astanesc Buna ziua, Am nevoie de un sfat de specialitate in urmatoarea situatie. Tatal meu a murit la sfarsitul anului trecut si la inceputul anului am deschis ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)