avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinte grupa si sporuri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinte grupa si sporuri

Buna dimineata,
cum poate un salariat sa obtina adeverintele aferente perioadelor in care s-a incadrat in grupa II , pana in aprilie 2001, daca societatile respective nu mai exista de ani de zile?
Cel mai recent răspuns: gina2010 , utilizator 12:12, 20 Iulie 2015
buna si la obiect intrebarea; voi urmari pentru ca si pe mine ma intereseaza; cred ca trebuie intrebat la fortele de munca;firmele respective ar fi trebuit sa predea arhiva cu cartile de munca,state de plata,etc, la fortele de munca;
tzuku51 a scris:

... firmele respective ar fi trebuit sa predea arhiva cu cartile de munca,state de plata,etc, la fortele de munca;


Pentru asa ceva exista Arhivele Nationale sau societatile cu activitate in domeniu.
ITM-ul nu are competenta in asa ceva.

Adeverintele pentru grupa II de munca se elibereaza numai de catre angajator, sau in cazul in care societatea a fost lichidata sau dizolvata, de catre detinatorul legal al arhivei acestuia, in conformitate cu prevederile Legii nr.16/1996, a Arhivelor Nationale, cu modificarile si completarile ulterioare.
Multumesc, dar ca sa aflu cine este detinatorul arhivei cui trebuie sa ma adresez? Registrul Comertului credeti ca ma poate lamuri, sau sa apelez direct la Arhivele Nationale?
Registrul comertului va poate furniza cine a fost lichidatorul acelei societati . Acesta va poate spune cine a preluat arhiva respectiva.

Despre ce societati este vorba , poate va ajutam si noi?
Transchim Bucuresti - Suc. Craiova; Muntaz SRL. Craiova

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grupa a ii-a de munca DAN BUTARU DAN BUTARU Am lucrat timp de 35 de ani, din care 19 ani intr-o fabrica de postav ca tesatoare,meserie care se incadreaza conform normativelor in grupa a II-a de munca,in ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj incompleta MihaelaVlad10 MihaelaVlad10 o persoana a lucrat la o societate timp de doi ani, apoi a lucrat la o alta societate care l-a trimis in somaj. la a doua societate nu are un an complet, asa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! care este procedura prin care aș putea intra în ... emil.calarasu emil.calarasu Bună ziua ! Care este procedura prin care aș putea intra în posesia unei adeverințe cu salariul și sporurile primite ce nu au fost menționate în cartea ... (vezi toată discuția)