avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Solutie impotriva blocarii accesului la garaj
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Solutie impotriva blocarii accesului la garaj

Buna ziua,

De ani de zile ma confrunt saptamanal cu aceasta problema, gasesc masini parcate in poarta garajului si sunt nevoit sa astept (in unele cazuri si mai mult de 1 ora) pana vine persoana respectiva sa-si mute masina. Nu au nici macar bunul simt sa-si lase un numar de telefon in geam.

Pana acum aveam solutia cu ridicarea, care mai nou nu mai este legala. Sunam la politia locala, cei de la politia locala constatau, chemau politia rutiera, filmau masina, dupa care venea masina de la ridicari. Toata treaba asta dura peste 45minute din momentul sesizarii (deci oricum stricam tot programul) dar macar puteam sa ies cu masina din garaj !

Ce solutie legala am impotriva acestor persoane ? Pot sa ii dau in judecata in baza constatarii politiei locale sau rutiere ?

Poarta garajului este mare, curata, cu 2 semne mari "nu parcati, garaj", pe peretele de langa poarta chiar facusem rost de o placuta albastra cu art. din lege si cu semnul de ridicare auto. Cu alte cuvinte nu exista nici un dubiu cum ca poarta nu este folosita sau ca tin muraturi in garaj...

M-am saturat pana peste cap de nesimtirea asta a unora, eu tin masinile in garaj, astfel sunt mai multe locuri de parcare pe strada iar cand vreau sa ies ajung la mila altora pe dreptul meu.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 18:13, 3 August 2015
Jamal a scris:

Ce solutie legala am impotriva acestor persoane ?

Altceva in afara de ce ati facut nu vad ce ati putea face ! Chemati politia sa aplice amenda la codul rutier.


Jamal a scris:

Pot sa ii dau in judecata in baza constatarii politiei locale sau rutiere ?

Pe cine sa-i dati in judecata, daca spuneti ca sunt mai multi? Cat sunt?
Buna ziua,

Imi cer scuze daca nu am fost suficient de clar.

Vroiam sa stiu daca exista posibilitatea ca persoana care-mi blocheaza garajul sa poata
fi data in judecata in baza sesizarii (numarul acesteia) sau a procesului verbal intocmit de politie. Cu alte cuvinte daca exista cadrul legal pentru ca respectiva persoana ma opreste sa-mi folosesc bunul (masina) prin faptul ca-mi blocheaza accesul la garaj, acces care imi este garantat 24/24 ore prin lege.

Nu este o persoana anume care face treaba asta periodic, am problema asta aproape saptamanal, cu persoane diferite care isi lasa masinile in poarta garajului.
Nu inteleg, de ce, in cazul dumneavoastra, nu se mai poate ridica masina?
Blocare cale de access... e prevazuta, daca tin bine minte, prin codul rutier.
Cu ridicarile e intre doua ape problema ... dar exista amenzile contraventionale pt stationare neregulamentara .
Acum exista numai posibilitatea amenzii ,fara ridicare (deocamdata) dar un anunt amplasat corespunzator are acelasi efect .
Prin aplicarea amenzii ,Politia identifica proprietarul masinii stationate in fata garajului . Printr-o cerere adresata Politiei cereti sa va indice datele de identificare a contravenientului deoarece doriti sa deschideti proces pt blocarea folosiri unui bun propriu .
Amenda e 2 pct (1/2 adica 105 lei in 15 zile) ; o cunostinta care a lasat masina in loc nepermis a luat-o dar si in ziua de azi mai pomeneste de cea mai mare taxa din viata lui ...
Eu îți sugerez o soluție mai tehnică.
Montează un stroboscop cu lumini galbene intemitente (și eventual un beep scurt / semnal acustic), cu detector de prezență.

Cu alte cuvinte, în momentul în care o mașină se va așeza în fața garajului pentru mai mult de 10 secunde, luminile și beep-ăitul vor porni (eventual și cu un semn intermitent "NU PARCA"), iar persoana în cauză va sesiza și va pleca din fața garajului.

Luminile și beep-ul nu se vor opri până mașina respectivă nu va părăsi porțiunea din fața garajului.

Is that simple.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor ... hanzoGOD hanzoGOD Buna ziua! Am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor de parcare(parcare cu plata in sectorul 1), ulterior primind amenda pentru blocarea caii de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, aş dori să ştiu dacă am voie să parchez în ... erik1 erik1 Bună ziua, aş dori să ştiu dacă am voie să parchez în fața garajului per sonal unde şi pe jos ş lângă automobil se poate cu alt automobil ... (vezi toată discuția)
Blocare cale de acces auto nesemnalizata Robka Robka Buna ziua. De curand am blocat o cale de acces auto (intrarea intr-o curte), intocmindu-mi-se un proces verbal contraventional pentru asta. De mentionat faptul ... (vezi toată discuția)