avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Solutie impotriva blocarii accesului la garaj
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Solutie impotriva blocarii accesului la garaj

Buna ziua,

De ani de zile ma confrunt saptamanal cu aceasta problema, gasesc masini parcate in poarta garajului si sunt nevoit sa astept (in unele cazuri si mai mult de 1 ora) pana vine persoana respectiva sa-si mute masina. Nu au nici macar bunul simt sa-si lase un numar de telefon in geam.

Pana acum aveam solutia cu ridicarea, care mai nou nu mai este legala. Sunam la politia locala, cei de la politia locala constatau, chemau politia rutiera, filmau masina, dupa care venea masina de la ridicari. Toata treaba asta dura peste 45minute din momentul sesizarii (deci oricum stricam tot programul) dar macar puteam sa ies cu masina din garaj !

Ce solutie legala am impotriva acestor persoane ? Pot sa ii dau in judecata in baza constatarii politiei locale sau rutiere ?

Poarta garajului este mare, curata, cu 2 semne mari "nu parcati, garaj", pe peretele de langa poarta chiar facusem rost de o placuta albastra cu art. din lege si cu semnul de ridicare auto. Cu alte cuvinte nu exista nici un dubiu cum ca poarta nu este folosita sau ca tin muraturi in garaj...

M-am saturat pana peste cap de nesimtirea asta a unora, eu tin masinile in garaj, astfel sunt mai multe locuri de parcare pe strada iar cand vreau sa ies ajung la mila altora pe dreptul meu.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 18:13, 3 August 2015
@Pilu, cum spuneam, prima plangere am facut-o la sectia de politie si n-am depus si poze (le aveam facute, dar mersesem doar sa cer niste sfaturi si m-am trezit ca politistul de serviciu m-a pus sa fac plangerea in scris), dar daca e cazul, voi face cum m-ati sfatuit si voi depune si poze (au fost pana acum 5 incidente, pentru 2 din acestea am poze, iar pentru 2 am martori).

Spuneti ca ar putea sa primeasca puncte de penalizare pe carnet? Oare de asta nu se ocupa cei de la rutiera? Cei de la sectie (politia comunitara?) pot da astfel de amenzi? Eu cred ca nici macar amenda pentru blocarea garajului nu o sa-i dea, pentru ca n-o sa-l prinda niciodata asupra faptului si probabil vor zice ca nu-l pot amenda bazandu-se doar pe pozele mele.

@mottofreee Am depus la ADPU o cerere (insotita de poze) pentru a delimita si amenaja spatiul verde dintre garajele noastre. Nu ca ar rezolva asta problema, dar intentioneaza sa-si betoneze panta si daca trece si peste (ce ar trebui sa fie) spatiu verde, se considera deja terenul lui. Si-asa spatiul dintre pantele noastre e foarte mic, iar el tine usile deschise la masinile de pe panta, astfel incat sa nu am acces la masina mea, amenintandu-ma in acelasi timp ca daca "ii ating masina, platesc".

E samsar de masini si de aceea trec foarte multe prin mainile lui, majoritatea cu numere rosii sau straine, si mai mult ca sigur nu sunt pe numele lui. O parte din ele, pe care le-am verificat pana acum, nu au nici RCA valabil. Daca anunt Politia Rutiera, in cel mai bun caz va opri masinile alea in trafic si va amenda cumparatorii (le ruleaza destul de repede, la o saptamana da o masina).

Da, e de chemat ANAF-ul, dar greu de dovedit ca ia bani pe ce face el acolo. O sa spuna ca o face pentru prieteni, fara sa ia un ban. Alta chestiune care ar interesa ANAF-ul este faptul ca e chirias acolo, dar cu siguranta ca nu are niciun contract inregistrat la fisc.

Intrebarea mea este daca ADPU sunt cei la care trebuie sa ma adresez pentru faptul ca face reparatii pe domeniul public? Am audienta peste o saptamana si as vrea sa stiu ce trebuie sa discut. Pana acum am cerut doar cotele de spatiu (sa-mi spuna exact cat are panta mea, cat are panta lui si cat trebuie sa fie spatiul verde dintre pante), si sa vina sa delimiteze si sa amenajeze acest spatiu verde sau sa-mi dea mie acordul in scris pentru a o face. Ei mi-au spus deja ca nu au bani pentru amenajare, dar nici eu nu am resursele sa platesc (am deviz de 2500 lei de la o firma privata pentru 6mp pe care sa zicem ca-i platesc, dar am convingerea ca acea amenajare va fi distrusa si n-o sa-l amendeze nimeni pentru asta, ca e greu de dovedit cine a facut-o), deci probabil lucrurile o sa ramana ca acum.
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2015
QED, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ANAF-ul are tabvele dupa care se platesc impozite - asa zisul impozit forfetar , nu te intreaba daca ai realizat venituri ci de ce nu ai declarat ca desfasori acele activitatii .
Nimen nu spala in mod repetat masinile la prieteni si de reparat si masina personala daca o repari in drum tot ei amenda .
Desigur ca reparatii / cosmetizare pe domeniul public intra la ADPU .
Apa menajera rezultata din spalarea masinilor contine substante toxice pt mediu - pt asta exista garda de mediu .
Blocarea caii de acces in garaj poate fi sanctionata de Politia rutiera, contraventia e prevazuta de art. 108 alin. 1 lit. b pct. 7 din OUG 195/2002 actualizata si art. 143 lit. d din HG 1391/2006 actualizata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

ART. 108
(1) ***) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
b) 3 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:
7. staţionarea neregulamentară;

În fața garajelor (proprietate alaturata unui drum public) este interzisă staționarea voluntară a vehiculelor.

Regulamentul de aplicare a Codului rutier

Art. 143
Se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor:

a) în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;

b) în zona de acţiune a indicatorului cu semnificaţia Staţionarea interzisă şi a marcajului cu semnificaţia de interzicere a staţionării;

c) pe drumurile publice cu o lăţime mai mică de 6 m;

d) în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice;

e) în pante şi în rampe;

f) în locul unde este instalat indicatorul cu semnificaţia Staţionare alternantă, în altă zi sau perioadă decât cea permisă, ori indicatorul cu semnificaţia Zona de staţionare cu durată limitată peste durata stabilită.

OUG nr. 195/2002

Art.6. - În sensul prezentei ordonante de urgenta, expresiile si termenii de mai jos au urmatorul înteles:
.............................
14. drum public – orice cale de comunicatie terestra, cu exceptia cailor ferate, special amenajata pentru traficul pietonal sau rutier, deschisa circulatiei publice; drumurile care sunt închise circulatiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscriptii vizibile;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, aş dori să ştiu dacă am voie să parchez în ... erik1 erik1 Bună ziua, aş dori să ştiu dacă am voie să parchez în fața garajului per sonal unde şi pe jos ş lângă automobil se poate cu alt automobil ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor ... hanzoGOD hanzoGOD Buna ziua! Am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor de parcare(parcare cu plata in sectorul 1), ulterior primind amenda pentru blocarea caii de ... (vezi toată discuția)
Blocare cale de acces auto nesemnalizata Robka Robka Buna ziua. De curand am blocat o cale de acces auto (intrarea intr-o curte), intocmindu-mi-se un proces verbal contraventional pentru asta. De mentionat faptul ... (vezi toată discuția)