avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... buna ziua
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

buna ziua

ma numesc laurentiu, am cumparat o masina pe leasing pe firma unui prieten ca nu se putea face leasing avantajos pe firma noua mai ales ca agentii nu mai dau asa ceva, ma intereseaza si pe mine cum fac sa ma scad pe firma mea cu toate cheltuielile care se fac pe luna cu masina si anume: service, rata lunara de leasing, combustibil si avansul care l am dat ?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 09:34, 9 Iulie 2009
Analizati varianta in care firma prietenului Dvs. va factureaza lunar o prestare de serviciu egal ca valoare cu suma platita de el catre leasing (asta intrucat nu veti putea incheia un contract de imprumut in care societatea Dvs. are calitatea de imprumutator iar societatea prietenului de imprumutat).

Din firma Dvs. mai pot iesi bani si sub forma de restituire creditare asociat persoana fizica sau plata dividende catre asociat. concomitent, banii ar putea intra in firma prietenului ca imprumut acordat de persoana fizica (Dvs. personal).
Cu acest demers, la implinirea perioadei de leasing dvs. veti putea deveni proprietarul autot. in baza unui contract de vanzare-cumparare, iar plata efectiva sa se stinga prin restituirea "imprumutului" pe care Dvs. persoana fizica l-ati acordat firmei prietenului.

Sper ca ati inteles ideea.
cu rata nu te poti scadea, pentru ca este cumparata pe alta firma masina.
pentru benzina, reparatii etc, faci contract de inchiriere la notariat.
Insa pentru contractul de inchiriere autot., nu vei avea nevoie si de acordul prealabil al utilizatorului, adica societatea de leasing?
Al proprietarului, ca utilizator e firma prietenului B-)
Pt. pakos.
Asa este, graba strica treaba!

Mea culpa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare auto inca in leasing dancraciun dancraciun Buna ziua, Doresc sa achizitionez un autovehicul de la o persoana care la randul ei a luat masina in leasing. Totalul de plata ramas pentru masina cu tot ... (vezi toată discuția)
Acte necesare preluare leasing cstelian cstelian Am convenit cu o persoana juridica sa platesc eu ce-a mai ramas din ratele de leasing la o masina fara cesiunea contractului. Cu alte cuvinte eu platesc ... (vezi toată discuția)
Activitate fiscala pretonius pretonius Buna ziua, In Ianuarie 2008 am infiintat un srl la care sunt asociat unic. Am doua intrebari si as fi f. recunoscator daca cineva m-ar putea lamuri: -acest ... (vezi toată discuția)