Buna ziua! Va rog sa ma informati cum sa procedez pentru a deveni proprietara terenului unor persoane care l am avut in posesie 20 de ani si pentru care am platit doar eu impozitul la primarie pe numele lor, in acest sens avand martori, si unul din proprietari e dispus sa recunoasca in fata legii acest lucru ca desi sunt proprietari nu au platit niciodata darile catre stat pt acest teren. Nu prin vanzare cumparare, prin uzucapiune daca se poate rezolva acest aspect.
Va multumim anticipat!
Daca aveti doar de 20 de ani posesia, nu e suficient. Contactati un avocat sa va explice conditiile uzucapiunii si poate exista alte variante, poate nu, nu stiu. Depinde si cum ati ajuns sa il posedati atunci.
Acest teren a fost cumparat de fiica mea si sotul ei de atunci, de la tatal meu, (cu o suma foarte mica). Dupa divortul de sotul ei, fostul sot vrea sa vanda acel teren. Ei fiind la distanta mare de acel teren l am folosit eu cu acordul lor, fara acte. fiica mea nu vrea sa-si vanda partea ei de teren.
Nu aveți treabă cu uzucapiunea. Faptul că ați plătit impozit nu este suficient. D-voastră ați plătit impozit nu ca un adevărat proprietar(ca fiind o cerință pt. uzucapiune) ci ați achitat în numele lor.
Fiica d-voastră, când a divorțat nu a făcut partajul?
Doar acea parte o poate reține iar partea fostului soț o puteți cumpăra.
Uzucapiune
Babescu-Nicoleta
Buna ziua, am si eu o problema in faptul ca bunicul a avut o gradina din anul 1955 pina in prezent ( am eu grija de el ) pe un teren al nimanui.Bunicul a murit ... (vezi toată discuția)