Unchiul nostru,fratele mamei noastre -aceasta a decedat in 2006-doreste sa-i trimitem cate-o declaratie de neacceptare prin care mama noastra sa ramana straina de succesiunea mamei lor(decedata in 1988)sa nu aiba calitatea de mostenitoare si sa renunte la dreptul de a exercita actiunea in petitia de ereditare,pt. a-i servi la dezbaterea succesiunii mamei lor( pt. locul de veci).
Este necesar sa dam aceasta declaratie(suntem 3 frati)?
Daca da,cat ar fi costul acestei declaratii?
Multumesc
In principiu, o astfel de declaratie este necesara dar, trebuie data in termenul de optiune succesorala care , este potrivit vechiului cod civil de 6 luni si de un an dupa Noul Cod Civil ,termenul de optiune succesorala (termen de prescriptie) curge de la data deschiderii succesiunii(data decesului succesibilului).Costul declaratiei il veti afla de la notarul public care va autentifica o astfel de declaratie.Puteti sa-i cereti unchiului sa suporte costurile declartiilor intrucat sunt in beneficiul lui.
Succesiune
galileo43
Parintii mei erau proprietarii unui apartament,in acte era trecut tatal meu ca proprietar.Primul a decedat tatal meu,mentionez ca mai am un frate. Eu sant de ... (vezi toată discuția)