avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legalitate calcul si plata penalitati pentru facturi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legalitate calcul si plata penalitati pentru facturi care fac obiectul unui litigiu

Am un litigiu cu un furnizor de energie electrica pentru o factura gresita. Pe parcursul litigiului furnizorul calculeaza penalitati desi litigiul dureaza de un an si jumatate. Aceste penalitati sunt incluse in facturile lunare si eu le achit.
Cum procedez pentru a opri calculul penalitatilor pana la incheierea litigiului? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: asd1 , utilizator 17:28, 24 Iulie 2015
Penalitatile sunt calculate la valoarea aferenta unor facturi care cosntiuie obligatia principala de plata,daca achitati integral obligatia de plata principala, nu vor mai fi calculate penalitati.
Amarda a scris:

Cum procedez pentru a opri calculul penalitatilor pana la incheierea litigiului? Multumesc.


Iar danpopescu2011 i-a raspuns:

Penalitatile sunt calculate la valoarea aferenta unor facturi care cosntiuie obligatia principala de plata,daca achitati integral obligatia de plata principala, nu vor mai fi calculate penalitati.


:O Nici Ion Iliescu nu putea sa evidentieze mai bine sinergia faptelor in meandrele concretului.

Nu puteti opri calculul penalitatilor decat daca formulati separat o cerere de ordonanta presedintiala.
Furnizorul de energie electica este liber sa calculeze oricum doreste iar d-voastra sunteti liber sa platiti. Daca castigati procesul ii puteti actiona in judecata pentru recuperarea penalitatilor calculate fara temei. Daca pierdeti procesul va veti bucura ca ati platit lunar penalitati pentru ca altfel s-ar fi adunat probabil o suma maricica.


Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2015
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Penalitatile depind de debitul principal: daca veti datora sumele din facturi, veti datora penalitati. Daca nu, nu.
Daca doriti sa opriti curgerea penalitatilor, achitati facturile si modificati cererea in sensul restituirii sumelor de catre furnizor. In acest mod, daca pierdeti, ati achitat deja, insa cu penalitati mai mici.
Multumesc pentru raspuns. Litigiul este nascut de faptul ca a fost facturat un consum inexistent. La acest consum inexistent se calculeaza penalitati de peste 1 an. Dupa castigarea procesului trebuie sa cheltuiesc alta taxa de timbre pentru recuperarea penalitatilor. Este correct ? Asta este sinergia?
E cam acelaşi caz cu cel din Asociaţia noastră de Proprietari - vedeţi detalii, aici: [ link extern ]
Amarda spune " Litigiul este nascut de faptul ca a fost facturat un consum inexistent. La acest consum inexistent se calculeaza penalitati de peste 1 an."
Dacă a fost un consum inexistent, nu e normal să nu mai pui penalizări ? Acum nu ne-aţi spus clar dacă v-a certificat cineva aceste facturi ca fiind inexistente. Problema e că n-aţi făcut nimic împotriva lor timp de 1 an şi 1/2 ?
În cazul nostru de mai sus, mai toţi au acuzat pe cei din A.P. că au încălcat legile din domeniul Termoficării şi mai toţi cereau auto-sesizarea Autorităţilor Locale sau Organele Judiciare, dar ... de aproape 3 ani sunt daţi în judecată de către conducerea Asociaţiei exact cei păgubiţi, nu cei vinovaţi !
De la acei 1.500 lei, acum s-a ajuns la suma de 4.200 lei, cu penalizările de ... 100 lei pe lună !
Ca şi în cazul dvs., magistraţii nu iau nicio măsură, clasând plângerile penale ale celor păgubiţi, dar care sunt daţi în judecată abuziv.
♦♦♦ MAI PUTEŢI VEDEA ŞI PE YouTube (DE LA ŞEDINŢA FILMATĂ A C.L.M., DE PE DATA DE 31.01.2013), INTERPELĂRILE CONSILIERILOR LOCALI CĂTRE AUTORITĂŢILE BRĂILENE ÎN LEGĂTURĂ CU ABUZURILE COMISE DE UNII ”ŞEFI” DE ASOCIAŢII DE PROPRIETARI, ÎN SPECIAL DATORITĂ CALCULULUI ERONAT AL FACTURILOR PENTRU CĂLDURA DE LA C.E.T., DAR ŞI PĂRERILE UNOR SPECIALIŞTII DIN DOMENIU SAU A ALTOR CETĂŢENI PĂŢIŢI, TOATE REGĂSITE ÎN ACEST PLAYLIST: [ link extern ]
Unde e dreptatea ? Cum spuneau şi Consilierii Locali:
"AR FI TREBUIT SĂ SE AUTOSESIZEZE AUTORITĂŢILE ÎN CAZUL ACESTOR ABUZURI ALE ADMINISTRATORILOR CARE NU RESPECTĂ LEGILE, MAI ALES CELE CE AU LEGĂTURĂ CU FACTURAREA ABUZIVĂ A CĂLDURII DE LA C.E.T. !”
"ADMINISTRATORII TREBUIE SĂ RESPECTE LEGILE, ASTA E OBLIGAŢIA LOR, ALTFEL SE SESIZEAZĂ ORGANELE ABILITATE - C.E.T., PRIMĂRIE, PROCURATURĂ, etc. ...”
"ACESTE ABUZURI LA FACTURI ÎMPOTRIVA PROPRIETARILOR SE PETREC ÎN MULTE A.P., ŞI AR TREBUI SĂ SE INIŢIEZE O ACŢIUNE PARLAMENTARĂ PENTRU ÎNĂSPRIREA LEGILOR DIN DOMENIU"
* NOTĂ: Aşteptam să se ia măsură de auto-sesizare logică de către Autorităţi, dar... au trecut aproape 3 ani, şi cazul tot nerezolvat a rămas, penalizările lunare puse de A.P.71 acelor facturi ilegale din iarna 2012-2013 ni se cer abuziv, tot mai multe și mai mari, chiar suntem trimişi în judecată tot noi, cei păgubiţi, în timp ce vinovații nu sunt deloc deranjați (?!)
P.S.
Nu ştergeţi postarea, pentru că nu e off-topic, cel care a deschis topicul are ce învăţa din cazul expus, care seamănă destul de mult.
Acesta trebuie să dea mai multe detalii, dacă a stabilit cineva că acele facturi au fost calculate ilegal.
Dacă da, daţi-i în judecată, pentru că n-aveţi ce face, dacă nu v-au dat ei. De ce oare timp de 1 an şi 1/2 n-aţi întreprins nimic să vi se anuleze acele facturi ?

Alte discuții în legătură

Proces penal ca urmare a abuzurilor și a ilegalităților unor incompetenți din asociații. zxc1 zxc1 Pe 29.09.2015 am primul termen pentru un proces penal deschis în urma contestării (plângerii) a două Ordonanțe de clasare a Procurorului de caz a unui ... (vezi toată discuția)
Într-un proces civil se pot cere daune materiale și morale - dacă da, ce procent se ia în justiție ? rmf rmf Într-un proces Civil se pot cere daune materiale și morale ? Se poate constitui Parte Civilă persoana care are dovezi că a fost prejudiciată ... sau ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata ( costuri f mari intretinere ) Vulcan82 Vulcan82 Ma aflu in situatia in care In blocul in care stau din centrul Bucurestiului, imi vin cotele la intretinere pt 1 pers la 2 camere 44 m, pe timpul iernii 500 ... (vezi toată discuția)