avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de posesiune asupra unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de posesiune asupra unui imobil

In 1992 am cumparat pe numele fiului meu in varsta de 23 de ani un imobil, casa si teren. Ulterior, am construit un nou imobil pe acelasi teren , printr-o societate comerciala al carei unic asociat eram. Acest nou imobil a fost intabulat de asemenea pe numele fiului meu. Dupa decesul sotului m-am stabilit cu domiciliul stabil in acest imobil.
:((As dori a stiu daca pot obtine in instanta un drept de posesiune asupra imobilului pe perioada vietii mele?www.avocatnet.ro/images/smil...
Cel mai recent răspuns: Amarda , utilizator 09:58, 22 Iulie 2015
Puteti incheia la notariat un contract de uzufruct viager conform art.703-748 Noul Cod Cvil,adica, pe perioada vietii, dvs.veti avea posesia si folosinta bunului imobil in calitate de uzufructuar,iar fiul dvs. in calitate de nud proprietar va avea dispozitia.
Care e neintelegerea cu fiul? Mai bine partajati bunul si gata. Depindde ce acte s-au facut pe acea casa etc.
In cazul in care fiul meu refuza acest lucru, ba mai mult doreste sa valorifice imobilul, pot sa cer in instanta incheierea constractuui de usufruct viager?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)
Drepturile unei persoane care a vandut apartamentul cu clauza de uzufruct baratannamaria baratannamaria Am vandut apartamentul cu act de vanzare cumparare cu,clauza de uzufruct.Doresc sa stiu care sunt drepturile mele in cadrul asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Renuntare uzufruct viager inutil inutil Buna seara! Acum 4 ani am achizitionat un apartament prin contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager. As dori sa stiu daca titularul ... (vezi toată discuția)