avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Fidejusiune
Discuție deschisă în Executare silită

Fidejusiune

Buna ziua.As dori sa prezint o situatie in fata dvs.:SRL 1 incheie un contract de fidejusiune in favoarea unei banci pentru garantarea creditului SRL 2, garantand cu intreg patrimoniul prezent si viitor.Ulterior SRL 1 inregistreaza datorii la buget si doreste sa beneficieze de esalonare la plata, ca si garantii aducand o parte din mijloacele fixe bunuri mobile aflate in proprietate(patrimoniu).Asupra acestor bunuri fiscul instituie sechestru asiguratoriu si SRL 1 il inscrie in AEGRM in favoarea fiscului.Intrebarile sunt:
-In cazul pierderii esalonarii la plata, fiscul va proceda la valorificarea garantiei si in aceste conditii cine are prioritate la distribuirea pretului obtinut -fiscul sau banca beneficiara a contractului de fidejusiune?
-Fiscul a procedat corect acceptand ca si garantie niste bunuri care fac parte dintr-un patrimoniu afectat de un contract de fidejusiune anterior?
Multumesc anticipat pt amabilitate.
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2015
eugenilean, utilizator
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:02, 21 Iulie 2015
ANAF va avea prioritate deoarece are o garanție reală asupra acelor bunuri. banca are doar o garanție personală, generală.
Este garantie reala pt ca este inscrisa in AEGRM, sau din alt motiv, respectiv bunurile sunt identificate cert? Si fidejusiunea este inscrisa in AEGRM.MUltumesc oricum pt raspuns!
Pentru că așa spune legea. Înscrierea în AEGRM conferă doar opozabilitate pentru terți, nu îi conferă și drept de preferință.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu o societate de recuperari creante comandantul comandantul am si eu o problema cu acesta firma \"periculoasa\" de recuperari.in anul 2007 am facut un credit la [BANCA].am platit ratele pina prin 2008 cind am plecat din ... (vezi toată discuția)
Bani dati imprumut sorin648 sorin648 am si eu o intrebare. un prieten ma roaga sa il imprumut cu o suma de bani pt o perioada de 5-6 luni. Mi-a spus ca pt a fi linistit putem face un contract de ... (vezi toată discuția)
Inscriere arhiva ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, am un credit bancar pe 10 ani si dupa 8 ani de plata am intarziat la plata ratelor fapr ptr. care banca a cesionat creanta la o firma de recuperere. ... (vezi toată discuția)