avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical pentru angajat al UE in Romania
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical pentru angajat al UE in Romania

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie ciudata,cred eu. Sotia mea, cetatean italian, rezidenta in Romania, angajata in conditii legale de munca, nu poate beneficia de concediu medical.
Mai exact, in momentul de fata sufera de o conjuctivita si nu isi poate desfasura activitatea la locul de munca. De la locul de munca i s-a spus ca nu isi poate lua concediu medical pentru cele cateva zile in care va lipsi deoarece nu este cetatean roman si ca i se va taia din salariu pe motiv ca face absente nemotivate. Medicul de familie la care suntem inregistrati amandoi ne-a spus ca nu ii poate elibera un concediu de odihna deoarece nu are card romanesc de sanatate, desi ea are cardul european de sanatate.

Exista vreo lege care specifica daca cetatenii UE ce sunt angajati legal in Romania au drept la concediul medical? Si ce pot face pentru a rezolva aceasta situatie? Cine greseste?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 21 Iulie 2015
Era vorba despre plata concediilor medicale si nu de inregistrarea unui c.i.m.
Concediile medicale nu se inregistreaza in REVISAL ?
Nu se inregistreaza in REVISAL.

HG nr. 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor.
Art. 3
(1) Registrul se intocmeste in forma electronica.
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
.....
h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
....


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eurocard mihaelacic mihaelacic Care este posibilitatea ca un cetatean roman care prezinta la un birou de internari carte de identitate cu cetatenie romana valabila, domiciliu in Romania, ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate pentru un strain angajat in romania ManuelaVasilescu ManuelaVasilescu Buna ziua, Cunoasteti care este procedura concreta de eliberare a cardurilor de sanatate? Si daca un strain (cetatean UE) angajat cu timp partial la o firma ... (vezi toată discuția)