avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pasi urmez pt a face titlul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pasi urmez pt a face titlul de proprietate

Buna ziua !

Bunica vaduva are 2 copii si vrea sa intocmeasca actele la casa pe numele meu,pt a nu avea copii ei pretentii la mostenire.singurul act doveditor ce atesta ca ea este proprietara este un certificat de mostenitor lasat de tatal ei !.
Imi puteti spune care sunt pasii pe care trebuie sa ii faca pentru a-mi putea face contract de vanzare-cumparare? O mica problema este faptul ca pamantul pe care este construita casa este al primariei.
Cum trebuie sa procedez ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:34, 21 Iulie 2015
Contract de vanzare-cumparare intocmit la un notar public. Cat priveste terenul aferent casei, trebuie sa va adresati primariei.
Va multumesc !
De la primarie am primit un raspuns total diferit.Mi-au spus ca certificatul de mostenitor al bunicii este egal cu 0 si ca nu imi poate face niciun contract de vanzare-cumparare daca nu procedez in urmat fel :
1.schita cadastrala
2.plata taxa juridica
3.intocmirea unui dosar si inaintarea in instanta pt revendicarea terenului pe care este casa construita./sau cumpararea terenului de la primarie
4.pronuntarea hotararii
5.cadastru-intabulare.

Cat de adevarate sunt aceste informatii ?
Destul de adevarate daca certificatul e emis inainte de 01.10.2011. totusi, conteaza si in baza caror acte s-a emis.
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2015
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa am castig? Badin Simona Badin Simona Buna ziua, Sunt pentru prima data pe acest forum si vin si eu cu o intrebare.Mama mea a primit mostenire de la parinti ei un teren.Cand a fost sa isi refaca ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa veche din 1955 plus terenuri aferente locuintei scorpion.verde scorpion.verde Buna ziua. Bunica mea de 66 de ani are un certificat de mostenitor dupa ambii parinti pentru o casa cumparat de acestia in 1955 cu chitanta de descarcare si ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren agricol dcs1977 dcs1977 Salut Am cumparat ceva pamant prin 2000. Cu act de vanzare cumparare de mana, in baza unui Titlu de Proprietate. Tilul este pe numele a 4 persoane. Pe actul ... (vezi toată discuția)