avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune la cumparare auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune la cumparare auto

Buna ziua.
As dori si eu cateva sfaturi daca se poate.
Zilele trecute am cumparat un Audi A4. M-am inteles cu persoana la 5500 euro.
Mi s-a spus ca masina este sigura, in regula, nu are niciun defect si la prima vedere asa si parea. Dupa ce am cumparat-o, la cateva zile a inceput sa-mi faca probleme masina. Masina a fost dusa la un carpaci care i-a inlocuit pompa de ulei si rampa care faceau ungerea la motor cu nu stiu ce piesa care sa duca cativa km, vorba ei : "Sa mearga pana o vand". Proprietara acum nu-mi mai raspunde la telefon.
Poate fi considerata inselaciune? Pot face ceva sau sunt bun de plata?
Cel mai recent răspuns: avocatmariapaun , utilizator 19:40, 20 Iulie 2015
Cat a costat reparatia? Nu aveti sanse in penal, ati vazut masina si ati cumparat-o asa cum era, aveati posibilitatea sa mergeti la un mecanic inainte de a o cumpara.Nu ati facut asa, ati acceptat -o asa cum era.
Si nu se poate face nimic? Reparatia ma costa cam 500-600
Ii trimiteti o adresa/notificare la adresa de domiciliu prin care ii dati un termen pana la care sa rezolvati aceasta problema ivita, dupa care, in functie de rezultatul discutiei purtata, actionati sau nu in instanta pentru rezilierea contractului si, evident restituirea sumei. Sigur ca puteti depune si o plangere penala insa cu foarte mici sanse de reusita. Puteti face o expertiza tehnica, expertiza pe care o pueti folosi si in procesul civil si in cel penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Service auto mi-a distrus masina ursulakee ursulakee Buna ziua, As dori sa stiu daca ma puteti ajuta intr-o problema. Inainte de Craciun am lasat masina, un Audi A6 la un service auto in Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Teapa masina sh anul2015 anul2015 Buna! Am cumparat o masina care are motorul foarte uzat(consum excesiv de ulei) .Am mers pe mana unui mecanic si se pare ca mi-am luat teapa cu tot cu mecanic. ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina care s-a defectat din prima zi dupa achizitionare mioara123 mioara123 Buna ziua, Acum exact 14 zile am cumparat o masina, din 2009 de la un domn care parea de buna credinta. Am vazut masina, mi-a placut cum merge si am fost cu ... (vezi toată discuția)