avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Parintii mei sunt divortati, partajul nu a fost facut, si tatal meu a decedat Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg pentru a obtine partea ce mi se cuvine de pe urma tatalui (suntem doi frati). Nu exista intelegere amiabila intre noi.Care ar fi costurile ,aproximative, pentru a incepe aceasta actiune.Multumesc
Cel mai recent răspuns: tzm , utilizator 20:08, 16 August 2015
Primul pas e sa mergeti la notar si sa depuneti declaratia de acceptare a mostenirii.Apoi la instanta.Platiti taxa la stat cca. 3% din valoare plus onorariul de avocat.
Neexistand intelegere intre mostenitorii legali, singura modalitate de dezbatere a succesiunii este aceea de a va adresa instantei de judecata. Costurile sunt formate din taxa judiciara de timbru care se calculeaza la valoarea impozabila a bunului şi onorariu avocat. La finalul procesului, jumatate din aceste cheltuieli de judecată vor fi suportate de fratele dvs.
va multumesc
am consultat un avocat dar tot nu sunt lamurita. daca nu deschid succesiunea in termen de un an de la deces sunt decazuta din drepturi? nu pot face succesiunea din motive financiare,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare ref succesiune GianinaL GianinaL Tatal decedat, de cateva luni, sotia traieste.Nu au copii impreuna.Tatal are un baiat (major ) rezultat din afara casatoriei, pe care l-a recunoscut si ... (vezi toată discuția)
Partaj irinasararu irinasararu Partaj dupa 19 ani de la divort. Care sunt pasii care trebuie urmati si ce costuri sunt? (vezi toată discuția)
Buna ziua. as dori să mă lămuriți cu costul unei succesiuni ... mireladolta mireladolta Buna ziua. As dori să mă lămuriți cu costul unei succesiuni al unei locuințe la curte in valoare aproximativa de 40.000 euro. Suntem 2 moștenitori. Ambii ... (vezi toată discuția)