Parintii mei sunt divortati, partajul nu a fost facut, si tatal meu a decedat Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg pentru a obtine partea ce mi se cuvine de pe urma tatalui (suntem doi frati). Nu exista intelegere amiabila intre noi.Care ar fi costurile ,aproximative, pentru a incepe aceasta actiune.Multumesc
Primul pas e sa mergeti la notar si sa depuneti declaratia de acceptare a mostenirii.Apoi la instanta.Platiti taxa la stat cca. 3% din valoare plus onorariul de avocat.
Neexistand intelegere intre mostenitorii legali, singura modalitate de dezbatere a succesiunii este aceea de a va adresa instantei de judecata. Costurile sunt formate din taxa judiciara de timbru care se calculeaza la valoarea impozabila a bunului şi onorariu avocat. La finalul procesului, jumatate din aceste cheltuieli de judecată vor fi suportate de fratele dvs.
am consultat un avocat dar tot nu sunt lamurita. daca nu deschid succesiunea in termen de un an de la deces sunt decazuta din drepturi? nu pot face succesiunea din motive financiare,