avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara!
As dori sa stiu cum pot sa-l oblig pe fostul sot sa trimita pensia alimentara in mod legal. De 3 ani el nu a mai lucrat nicaieri si mi-a tot spus si-mi spune ca el nu este obligat sa plateasca nimic celor 2 copii, atata timp cat nu are un venit.Totusi a trimis o suma lunara de 300 ron. Acum a gasit un serviciu si nu vrea sa trimita hotararea judecatoreasca firmei pt ca aceasta sa opreasca cota procentuala stabilita in hotarare, motivand ca el mai are un copil din actuala casatorie si nu mai datoreaza aceeasi suma. Cum procedez in acest caz? Va rog sa ma ajutati! Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: vyo , utilizator 22:48, 26 August 2015
Buna seara,
Chiar daca nu avea venit, fostul sot era obligat sa plateasca pensie de intretinere celor doi copii minori raportat la salariul minim pe economie. Ca v a achitat lunar 300 lei reprezinta aproape 40 % din acesta.
Daca stiti unde lucreaza puteti sa va prezentati personal la sediul societatii, faceti o adresa catre directorul acesteia la care atasati copie dupa hotararea judecatoreasca si luati un numar de inregistrare al acesteia, carr sa va confirme ca a fost luata in evidenta. In baza acesteia sunt obligati sa faca retinere lunara din salariul fostului sot.
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2015
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Nu stiu adresa firmei la care lucreaza. Sediul central e la Bucuresti. Noi locuim in provincie. Ce pot face in acest caz? Pot suna sau trimite pe mail documentele necesare? Faptul ca mai are un copil din actuala casatorie poate micsora cota procentuala de 33%, stabilita in hotarare?
Sigur ca puteti transmite si pe mail. Luati legatura telefonic inainte de a transmite mailul, apoi cereti confirmarea primirii acestuia.
Cota procentuala stabilita anterior de instanta se va diminua daca fostul sot are un alt copil din actuala casatorie.
Cine stabileste procentul si cat va fi acesta? Daca el nu intervine cu nimic, hotararea pe care o am momentan se va pune in aplicare?
Instanta.
Daca nu intreprinde nimic in acest sens, deschizand un proces in care cere diminuarea procentului deoarece are un alt copil, societatea este obligata sa puna in aplicare imediat hotararea judecatoreasca.

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere ContSters269846 ContSters269846 buna ,as vrea si eu idei sau sfaturi....sotul meu plateste o pensie de intretinere pentru cei doi copii din prima casatorie de 600 de euro deoarece este ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor vali63 vali63 Poate fi micsorata pensia de intretinere la un copil fara o Hotarare judecatoreasca in acest sens? Pun aceasta intrebare deoarece constat ca lunar imi vine ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare din lipsa banilor ionica69 ionica69 Bună ziua. Sunt căsătorit a doua oara, şi am un copil minor în întreţinere din această relaţie. Din prima căsătorie mai am un copil minor pentru ... (vezi toată discuția)