avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Abuz in serviciu sau nu - amendat de un politist care ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Abuz in serviciu sau nu - amendat de un politist care m-a vazut din incinta unei unitati de alimentatie publica

Am fost oprit de un agent principal de la IPJ Bacau biroul rutier pentru ca am patruns pe o strada pe interzis. Stiam ca sunt vinovat. Situatia pe care o consider eu abuz, este urmatoarea: Domnul agent si colegul sau parcase masina pe strada respectiva si s-au dus pe o terasa din zona, unde stateau la un suc si o tigara. Momentul in care m-au vazut ca am patruns pe strada respectiva, unul dintre agenti a sarit imediat si mi-a facut semn sa opresc. Am oprit si l-am asteptat sa isi ia chipiul din masina. A venit, si-a spus numele si mi-a solicitat documentele pe care i le-am inmanat. L-am intrebat care este motivul pentru care m-a oprit si mi-a spus ca am circulat pe interzis si nu purtam centura de siguranta (mi-am dat-o jos in momentul in care m-am intins spre torpedou sa iau actele). Dupa ce a scris procesul verbal, m-a intrebat daca am ceva de mentionat, si l-am rugat sa scrie in felul urmator " agentul constatator se afla in incinta unei unitati de alimentatie publica; purtam centura de siguranta. M-am ales cu o amenda in valoare de 840 de ron si suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 60 de zile. Am semnat procesul verbal pe loc si am achitat amenda in termen de 48 de ore. Am gasit pe internet un reglament al politiei rutiere unde se specifica urmatorul lucru : Se interzice:
- fumatul, servirea de produse alimentare ori a gumei de mestecat, excepţie făcând intervalul repausului regulamentar care va fi efectuat în afara zonei postului... Am vreo sansa sa imi recapat permisul mai repede si sa anulez amenda ? Am camera pe masina si mai eram cu o persoana minora in autovehicul, care a fost mentionata in procesul verbal.

Alte discuții în legătură

Am fost amendat pentru ca nu purtam centura de siguranta b_mario77 b_mario77 buna ziua!am luat acum o ora amenda pentru ca nu purtam centura de siguranta.adevarul e ca nu am purtat o...dar,cand am observat agentul de politie adica cam ... (vezi toată discuția)
Am platit o amenda dar vreau sa contest procesul verbal, mai pot? tedibrik tedibrik am fost oprit pe un drum comunal de politia rutiera deoarece nu-mi functiona faza scurta la farul din dreapta ; politistul mi-a spus ca imi da amenda pt ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 30 de zile? ionutinfo ionutinfo Buna seara! In seara de 01/02/16 am fost oprit in trafic de un echipaj de politie, la cererea agentului am prezentat carnet de conducere, asigurare etc. Mi ... (vezi toată discuția)