avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor rezolvare situatie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor rezolvare situatie minor

am o problema la care nu stiu daca pot face ceva.deacea apelez la dvs poate îmi dati un sfat.am o fetita.am stat trei ani in concubinaj cu tatal fetei.de trei ani suntem despărțiți si el îmi da 100lei pe lună pensie la fata.fata este pe numele lui si eu vreau sa merg in strainatate sa iau fata cu mine dar el nu vrea sa îmi dea semnătura.
nu vrea sami dea semnătura pe motiv ca fata nu il stie de tata.consider ca acesta nu este un motiv pentru ca de trei ani decand neam despărțit nu a venit niciodată sa o vadă cu toate ca nu i am interzis sa vina sa o vadă.
deoarece domiciliul fetei nu este încă stabilit.lam rugat de mai multe ori sa îmi dea semnătura si nu vrea.mereu îmi spune sa ma descurc cum pot sa ma angajez la 8ore dar semnatura nu mio da nici de ciuda.acum spunetimi dvs ca sunteti tata se poate creste un copil cu 100lei?are 4ani este la gradinita are diferite nevoi.
dar unde vreau sa ajung anume sa va rog frumos sa îmi spuneti daca pot face ceva in judecata sa scot fata din tara.spun ca de trei ani sunt cu cineva iar anul acesta urmează sa ne căsătorim.decand mam despărțit de tatăl fetei acest om sa ocupat de cresterea ei si pe el il stie fata de tata.el este demult in strainatate si vrem sa mergem si noi la el.dar nu stiu cum sa fac. :((
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:30, 24 Iulie 2015
Cum v-ati despartit? V-ati separat pur si simplu , in ce baza va da cei 100 de lei lunar?Custodia copilului cum este , este comuna si cina a stabilit custodia ? Banuiesc ca puteti deschide actiune in instanta prin care sa demonstrati ca nu il intereseaza copilul si nu il viziteaza chiar daca nu i-ati interzis acest lucru si sa cereti custodia copilului .
Faceti actiune in instanta in care sa solicitati asta, inclusiv pensie. Demersurile dureaza ceva in cazul schimbarii locuintei copilului, asa incat ar trebui sa va apucati repede. Ar trebui sa aveti un venit.
buna ziua.motivul despartiri a fost ca consuma alcol foarte des si era violent.am plecat ca ma dat afara cu fata din casa.iar pensia de 100lei a fost stabilit de catre judecatoria zalau.coantumul venitului mediu net lunar este de 636lei.mai are un copil dintr o alta casatorie la care a sustinut ca achita o pensie.cand inca din perioada in care eram la el nui dadea nici un ban pe motiv ca fosta lui sotia a renuntat definitiv ia pensie in monentul in care el ia dat ei semnatura sa scoata copilul din tara.ce ma deranjeaza pe mine este ca nu vrea sa imi dea semnatura sa pot sa fac un viitor mai bun la copilul meu.spun ca suntem despartiti de aproape trei ani.nu a venit niciodata sa o vada pe fata desi nu iam interzis chear lam chemat eu decateva ori da nu sia dorit sa vina.iar fata nul cunoaste nu la vazut niciodata.iam spus ca cu pensia de 100lei nu poti sa cresti un copil iar el mea spus ca nul intereseaza sa merg la muna la opt ore sa ma descurc.iar semnatura nu imi da ca dece nu vreau sa ne impacam.spun ca eu de doi ani sunt intr o relatie si urmeaza sa ne casatorim iar viitorul meu sot este de ceva timp in strainatate la munca iar noi vrem sa mergem la el.tin sa spun ca am chitante cum ca ne trimite lunar bani pentru ca eu nu am un loc de munca.aici in tara nu am posibilitatea sa merg la munca pentru ca nu am cu cine sa las fata iar cu un salar la opt ore nu imi permit bona si sa mai si traiesc.in strainatate ma asteapta un loc de munca bine platit iar acolo este si cumnata si nepoata din partea viitorului meu sot deci am cu cine sa las fata ma pot descurca.din motiv sa imi faca mie rau nu imi da semnatura iar eu fara fata nu merg nu pot sa traiesc departe de ea iar parintii mei sunt in varsta nu le permite sanatatea sa stea cu fetita.nu stiu ce sa fac incotro sa ma indrept.nu stiu daca prin judecata pot sa scot fata din tara daca el nu vrea sa imi dea semnatura.
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2015
HajnalkaToth, utilizator
Daca fata este la gradinita, despre ce bona vorbim? Dupa cum spuneam, v-ar trebui un venit, aveti vreunul? Sunt multi parinti care muncesc si isi duc copiii la gradinita. 8 ore.
Ca sa puteti iesi din tara cu minorul va trebuie hotarare judecatoreasca si este extrem de greu sa o obtineti.
Incercati sa rezolvati amiabil problema.

Puteti avea sanse mari la proces numai daca aveti angajat care sa stie cum sa procedeze si daca el nu vine la proces.
Daca el vine la proces sansele scad mult de tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - munca in strainatate, lasare minor in grija bunicilor bidilicidiana10 bidilicidiana10 am 18 ani , am o fetita de 3 ani iar acum am plecat cu fetita de la tatal ei din tara in italia la parintii mei . aici nu ma poate ajuta nimeni cu fata sa pot ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat - schimbare domiciliu minor în ue ContSters466888 ContSters466888 Logodnica mea are un copil din relatia anterioara, acestia s-au despartit la scurt timp dupa botezul copilului,dupa ce s-au intors din strainatate.In Romania, ... (vezi toată discuția)
Avem custodie comună cu domiciliul la mama pentru fiica noastră, însă acum fosta soție vrea s-o abandoneze și să-și refacă viața. cum să opresc șantajul și amenințările ei? geoxgeorge1983 geoxgeorge1983 Buna seara Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat Sunt divortat de cateva luni si avem impreuna o fetita de 6 ani Divortul a fost pe cale amiabila , la ... (vezi toată discuția)