avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot lua somaj dupa terminarea liceului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot lua somaj dupa terminarea liceului?

Am aproape 19 ani si tocmai am terminat de dat examenul de bacalaureat .Si am auzit de la diverse persoane ca pot lua somaj daca imi depun actele in termen de 60 de zile de la absolvirea liceului si sa continui sa-l primesc si pe perioada facultatii.Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: ricosiera , utilizator 21:27, 23 Ianuarie 2011
Ati auzit bine.. pe jumatate. Intr-adevar, trebuie sa depuneti un dosar de persoana aflata in cautarea unui loc de munca la ALOFM unde aveti domiciliul, in termen de 60 de zile de la absolvire. Ulterior, daca nu va angajati dupa trecerea acestor 60 de zile, va depuneti dosarui pentru acordarea indemnizatiei de somaj. Aceasta inceteaza daca urmati o forma de invatamant ulterior.
Ok,am inteles.Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua, cunosc si eu pe cineva care a terminat liceul anul acesta si se intreba daca indeplineste conditiile pentru a lua indemnizatia de somaj. Imi puteti spune, va rog, daca mai sunt valabile mentiunile dumneavoastra, in urma modificarilor aduse legii anul acesta? Va multumesc!
DA INDEPLINESTI , MA-I RAU E DACA I-EI BACUL SI AI UN PROFIL CARE SE CAUTA, CA, ALTFEL ITI GASESC LOC DE MUNCA ,ACUM DEPINDE CE URMARESTI, SOMAJ SAU LOC DE MUNCA, EU NU AM LUAT BACUL SI AM INDEPLINIT SA IAU SOMAJ. CARE ESTE F. PUTIN 250 LEI PE LUNA. .DECI IN CONCLUZIE NU ARE CE SA-MI DE-A CA SI LOC DE MUNCA.FARA BACALAUREAT. SI AM SI VARSTA DE 30 ANI . LICEUL TERMINAT LA 30 ANI FAR BAC. TERMINAT IN 2010,ANUL ACESTA MA INSCRIU LA BAC DIN NOU. SPER SA-L IAU CU AJUTORUL LUI D-ZEU.

Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
ricosiera, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj pentru absolventi de liceu paula elena margalina paula elena margalina buna ziua. am terminat liceul anul acesta si din anumite conditii nu doresc sa merg la facultate decat anul viitor.anul acesta vreau sa-mi depun dosarul ... (vezi toată discuția)
De cand curg cele 60 de zile de la absolvirea unei institutii de invatamant ? rrobyfm rrobyfm Buna ziua. am o cunostinta care a absolvit liceul in sesiunea IUNIE-IULIE 2011. V-as ruga sa-mi spuneti si mie de la ce data se scurg cele 60 de zile in care ... (vezi toată discuția)
Absolvire liceu, drept la somaj Tarzan2012 Tarzan2012 Zilele astea am vazut la televizor ca multi liceni care au dat BAC-ul nu au reusit sa-l ia. Aceia care [b]nu[/b] au luat bac-ul,sunt considerati ca absolventi ... (vezi toată discuția)